Medvedev: Poljski političari marionete SAD, šire rusofobiju

On je rekao da je odluka Poljske da odustane od kupovine ruskog gasa, nafte i uglja, i njeno protivljenje gasovodu “Severni tok 2”, već nanelo ozbiljnu štetu poljskoj privredi, i da će “od sada biti samo još gore”

  • 3
Dmitrij Medvedev Foto: Tanjug/AP

Potpredsednik Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev kritikovao je danas poljske političare, tvrdeći za njih da "kao marionete SAD potpiruju rusofobiju".

- Zarad rusofobije, ovi netalentovani političari i njihovi manipulatori preko okeana žrtvuju interese poljskih građana - poručio je Medvedev.

On je rekao da je odluka Poljske da odustane od kupovine ruskog gasa, nafte i uglja, i njeno protivljenje gasovodu “Severni tok 2”, već nanelo ozbiljnu štetu poljskoj privredi, i da će “od sada biti samo još gore”.

Kako kaže, isto važi i za mnoge druge akcije koje je preduzela Varšava, a koje, prema Medvedevu, “nisu zasnovane na ekonomiji, već na politikantstvu pod maskom de-rusifikacije”.

- Ali sada je mnogo važnije za vazalne poljske elite da se zaklinju na vernost svom gospodaru - SAD - radije nego da pomažu svojim građanima, pa će nastaviti da potpiruju lomaču mržnje protiv neprijatelja, kojeg u ovom slučaju predstavlja Rusija. Šta će građani od toga dobiti? Apsolutno ništa - primetio je Medvedev.

On je, međutim, izrazio uverenje da će ljudi u Poljskoj "razumeti pre ili kasnije da mržnja prema Rusiji ne promoviše društvenu koheziju, blagostanje ili mir".

Video: Ukrajinski vojnici pišu poruke Rusima na granatama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad Vujicic

    21. mart 2022 | 15:12

    Zivila Rusija i sloboda.Svaka cast Marijani.Neko je trebao da mu otvori oci i osvezi mozak.

  • ja

    22. mart 2022 | 01:33

    Ko je sa rusima imao posla, njemu je sve jasno!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA