Novinarka Marina koja je prekinula program pozvala i druge Ruse da osude rat

Razmišljala je o tome da se pridruži nekom protestu na javnom mestu, ali je odustala kada je videla da je policija hapsila demonstrante

  • 8
Marina Ovsyannikova  Protest na televiziji protiv rata u Ukrajini Printskrin: Twitter/@meduza_en

Novinarka ruske državne televizije Marina Ovsjanikova, koja je u živom programu protestovala protiv rata, pozvala je i druge Ruse da javno osude "jeziv rat".

Ovsjanikova je za američki ABC rekla da je njen protest bio "spontan", ali i da se nezadovoljstvo ruskom vladom u njoj gomilalo godinama, prenosi Glas Amerike.

Tvrdi da je to slučaj i sa mnogim njenim kolegama.

- Razgovarala sam sa prijateljima i kolegama, niko do zadnjeg momenta nije mogao da veruje da će se takva stvar desiti, da će početi ovaj jezivi rat - rekla je Ovsjanikova za ABC.

- Kada je rat počeo nisam mogla da spavam, da jedem. Odlazila sam na posao, ali je posle nedelju dana izveštavanja o ratu, atmosfera na Kanalu Jedan bila toliko neprijatna da sam shvatila da ne mogu tamo da ostanem - kazala je ona.

Ispričala je da je razmišljala o tome da se pridruži nekom protestu na javnom mestu, ali je odustala kada je videla da je policija hapsila demonstrante.

- Odlučila sam da ipak uradim nešto drugo, značajnije. Da pokažem svetu da su Rusi protiv rata, a Rusima da pokažem da je sve ovo samo propaganda", poručila je novinarka.

Nada se da je podstakla druge ljude da progovore protiv rata.

Ovsjanikova je za francusku televiziju "France 24" ispričala da je protest upropastio njenu porodicu, i da je posebno pogođen njen mlađi sin.

- Ali moramo da zaustavimo ovaj bratoubilački rat - zaključila je ruska novinarka.

Ovsjanikova je upala u studio državnog Kanala Jedan dok su trajale vesti, i sa sobom nosila transparent sa natpisom "Prekinite rat. Ne verujte propagandi. Lažu vas ovde".

Kažnjena je novčano sa 30.000 rubalja (oko 280 dolara) i puštena na slobodu, sa mogućnošću da protiv nje bude pokrenut postupak.

Francuska joj je ponudila azil, ali je ona to odbila.

Video: Ukrajinka preko Telegrafa sa suzama u očima šalje najvažniju poruku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Merima

    21. mart 2022 | 23:12

    Gde si bila Marina da se isprsiš sa tablom i tražiš mir u zapadnim i ukrajinskim tv stanicama kada su ubijali rusku decu i ljude 8 godina u Donjecku.Curo za tebe se ne zna odakle si i kome pripadaš.

  • JEZICARA

    21. mart 2022 | 22:41

    E moji Rusi. Zasto je ova na slobodi. Kada je rat svaki incident protiv drzave placa se debelo. Ona je na slobodi i pruzila jezik kao metlu pa prica protiv drzave u kojoj zivi. Izgleda da u Rusiji fali Staljin.

  • Beogradske noći

    22. mart 2022 | 06:50

    Iskreno, nije mi jasna ova žena.Za 3-5 godina sve bi se ovo dešavalo na ulicama Moskve i drugih ruskih gradova, a 8 godina ubijaju njenu braću i sestre u Donbasu.Ništa mi nije jasno....Ista priča kod nas: Žene u crnom itd...Pa čekajte, vaša otadžbina krvari, a vi pritiskate ranu još jače?!Svašta. Slava Rusiji! Do konačne pobede, nema nazad!🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA