≫ 

Njegovi drugovi spaseni, Aleksandar i dalje "zaglavljen" blizu Kijeva: "Ubili su nam ruskog kolegu"

I prethodnih dana je ovaj kamiondžija iz okoline Jagodine najviše vremena proveo u skloništu pored lokalnog motela, gde se od bombardovanja sklanja i tamošnje stanovništvo

  • 4
Vozač kamiona Foto: Pixabay

NI posle 29 dana zatočeništva u Ukrajini, Aleksandru Dražiću, vozaču kamiona iz Srbije, ne ukazuje se nikakva prilika da se izvuče. Sve njegove kolege prevoznici koji su prethodnik nedelja imali problema na granicama, spaseni su. Dražić je, međutim, "zaglavljen" na parkingu u mestu Semipolki, oko 30 kilometara severno od Kijeva.

I prethodnih dana je ovaj kamiondžija iz okoline Jagodine najviše vremena proveo u skloništu pored lokalnog motela, gde se od bombardovanja sklanja i tamošnje stanovništvo.

- U nedelju je bilo mirno, pa smo moj kolega iz Belorusije i ja kupili po dva hleba, čekajući u redu dugom oko 200 metara. Od jutros, međutim, traje žestok napad na Kijev, kao nikad do sada. Projektili neprestano padaju - rekao je Dražić u ponedeljak za Novosti.

Kako kaže, oseća se iscrpljeno i umorno.

- Sve sam nervozniji i nespokojniji. Počinjem da strahujem da šanse da se izvučem nema. Naročito posle tragedije koja se dogodila našem kolegi iz Rusije. On je sa dvojicom svojih sunarodnika bio u koloni oko 15 kilometara iza nas i pre dva dana su odlučili da se vrate u Rusiju. Presreli su ih Ukrajinci, uzeli su im kamione, a kada se jedan od Rusa pobunio, ubili su ga. Znamo da je to istina jer su radili u istoj firmi sa mojim kolegom iz Belorusije.

Kako je rekao ministar Tomislav Momirović, Srbija radi sve da Dražića izvuče iz Ukrajine, ali su okolnosti za njegovo spasavanje do sada bile nemoguće.

- Želim i njemu da pošaljem poruku da ćemo i narednih dana učiniti sve što je u našoj moći da mu pomognemo i smestimo ga na sigurno, kao i da mu omogućimo da izvuče i svoj kamion - kazao je Momirović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panić

    21. mart 2022 | 22:15

    bitno da je ambasador uspeo da pobegne

  • Kolega

    21. mart 2022 | 23:02

    Zajedno smo krenuli, da je nastavio da vozi sa nama kada smo svi bezali iz Ukrajine a ne da ostaje na pumpi da pije kafu sad bi bio kuci odavno ali misli da je najpametniji a u stvari...

  • Hogar

    21. mart 2022 | 22:55

    Ukrajinci su ravni sa fasistima..zlo su

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA