Teroristički napad u Izraelu: Prvo je nasmrt izbo ženu na benzinskoj pumpi, pa su žrtve nastavile da se nižu

Palestinski mediji identifikovali su napadača kao Mohamada Galeba Abu al Kiana (34), kako se navodi, već osuđivanog za terorizam

  • 0
Du Vei, Du Wei,ambasador Kine u Izraelu, ubistvo uviđaj Foto: Tanjug/AP

Četvoro Izraelaca je ubijeno, a nekoliko povređeno u napadu u tržnom centru u Biršibi u najsmrtonosnijem terorističkom napadu u poslednjih nekoliko godina, naveli su zvaničnici, prenosi Times of Israel.

Prema navodima iz policije, napadač je prvo izbo ženu (40) nasmrt na benzinskoj pumpi, potom ušao u kola i naleteo na biciklistu, a onda izašao iz auta i izbo još nekoliko ljudi. Biciklista je kasnije preminuo od rana zadobijenih u napadu, kao i još dve žrtve.

Teroristi se prvo suprotstavio naoružani vozač autobusa koji je pokušao da ga natera da spusti oružje. Vozač ga je upucao nekoliko puta, kao i drugi naoružani izraelski civil. Hitne službe koje su oprve stigle na lice mesta konstatovale su da je napadač preminuo od rana zadobijenih od vatrenog oružja.

Palestinski mediji identifikovali su napadača kao Mohamada Galeba Abu al Kiana (34), kako se navodi, već osuđivanog za terorizam. Proveo je četiri godine u zatvoru zbog zavere da se pridruži fundamentalističkoj Islamskoj državi u Siriji.

Povređeni u napadu su u bolnici, kako se navodi, u ozbiljnom, ali stabilnom stanju.

Ovo je najsmrtonosniji napad na izraelske civile od juna 2016. godine kada su dvojica terorista otvorila vatru na pijacu u Tel Avivu, kada je ubijeno četvoro ljudi, a povređeno 16.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA