≫ 

Američka vlada zvanično objavila da je ruska vojska počinila ratne zločine u Ukrajini

Zvanična američka izjava da je Moskva počinila kršenje zakona sukoba usledila je nakon što su Blinken, Bajden i zamenica državnog sekretara Vendi Šerman rekli da je njihovo lično mišljenje da su se ratni zločini dogodili

  • 22
Ruske trupe ruska vojska Ukrajina rat tenk Foto: Tanjug/AP

Američka vlada je zvanično objavila da su pripadnici ruskih oružanih snaga počinili ratne zločine u Ukrajini, rekao je državni sekretar Entoni Blinken u saopštenju u sredu.

Ova zvanična objava SAD usledila je nakon što su Blinken, predsednik Džo Bajden i zamenica državnog sekretara Vendi Šerman rekli da je njihovo lično mišljenje da su se ratni zločini dogodili, navodi CNN.

- Danas mogu da saopštim da, na osnovu trenutno dostupnih informacija, američka vlada ocenjuje da su pripadnici ruskih snaga počinili ratne zločine u Ukrajini - rekao je Blinken.

- Naša procena je zasnovana na pažljivom pregledu dostupnih informacija iz javnih i obaveštajnih izvora - dodao je on.

- Kao i za svaki navodni zločin, sud koji je nadležan za zločin je na kraju odgovoran za utvrđivanje krivice u određenim slučajevima. Vlada SAD će nastaviti da prati izveštaje o ratnim zločinima i deliće informacije koje prikupimo sa saveznicima, partnerima i međunarodnim institucijama i organizacijama, prema potrebi. Posvećeni smo traženju odgovornosti koristeći svaki raspoloživi alat, uključujući krivično gonjenje - zaključio je Blinken.

Video: Rusko ministarstvo odbrame pustilo snimak navodnog lansiranja raketa Kalibar na Ukrajinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    23. mart 2022 | 19:43

    Ko je od vas bagre odgovarao za ubijanja ljudi u Srbiji 1999 godine?, niko?, kako sad to?..... Izigravate postenjacine demokrate a ruke vam krvave preko laktova!!!!!.

  • US

    23. mart 2022 | 20:04

    Amerika JE POCINILA MNOOOGO RATNIH ZLOČINA I SVI TO ZNAMO.CEI SVET TO ZNA.Dokazi su svuda po svetu.

  • Danijel

    23. mart 2022 | 19:50

    Oni to zakljucili iz sopstvenog iskustva od drugog svetskog rata samo amerika ima pravo da to radi kako se samo usudjujete rusi da probate tako nesto...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA