≫ 

Tornado "iščupao" kuću i bacio je na ulicu, letela 9 metara: Devojčicu s mišićnom distrofijom jedva spasili

Vatrogasci Nju Orleansa su brzo stigli i izneli devojčicu u ćebetu

  • 0

Vlasti kažu da je tornado koji je prošao kroz predgrađe Nju Orleansa podigao jednu kuću u vazduh i doslovno je bacio na sredinu ulice sa porodicom koja je bila unutra.

Dea Kastelanos je čula kišu i vetar napolju dok je sedela na kauču u dnevnoj sobi. Njena ćerka, koja ima mišićnu distrofiju, bila je u drugoj sobi. Sledeće što je Kastelanos osetila jeste da je cela kuća počela da se okreće.

Bačena oko 9 metara od svoje parcele, jednospratna kuća se srušila nasred ulice, opisala je ona za The Associated Press, prenosi ABC News.

Za nekoliko trenutaka, komšije su videle roditelje devojčice kako izlaze iz ruševina, mahnito dozivajući pomoć. Njihova ćerka je još uvek bila u svojoj spavaćoj sobi u ruševinama i dozivala je mamu.

- Vrištali su.  Žena je bila histerična - rekao je komšija Čak Heirš, koji je pozvao hitnu pomoć kada je video komšije kako pokušavaju da dođu do svoje ćerke.

Vatrogasci su brzo stigli i izneli devojčicu u ćebetu. Hitna pomoć odvezla je devojčicu u bolnicu, gde je preko noći operisana, rekla je njena majka. Devojčica je dobro, rekli su.

Prijatelji i rođaci pomogli su Dei da očisti sve stvari koje bi mogle da se spasu iz uništene kuće, poput odeće i uspomena. Jedna od ptica koje je Кastelanos držala kao kućne ljubimce stajala je na podu, dok su svuda okolo bili ostaci uništenih stvari.

Kastelanos je rekla da je zahvalna svima koji su došli da pomognu u čišćenju, doneli hranu, kese za smeće i radne rukavice.

Video: Počeo je kao smešni levak a pretvorio se u čudovište: Momenat rađanja tornada koji je razorio Kanadu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA