≫ 

Počeo vanredni samit NATO u Briselu, Stoltenberg: Odlučni smo da nastavljamo da namećemo pritisak na Rusiju

Samitu prisustvuje i predsednik SAD Džo Bajden

  • 5
NATO samit Brisel Foto: Tanjug/AP

Vanredni samit lidera zemalja članica NATO počeo je nešto posle 10.00 časova u sedištu Alijanse u Briselu, a među 30 lidera nalazi se i američki predsednik Džozef Bajden.

Generalni sekretar NATO, Jens Stoltenberg, poručio je prisutnima da su se okupili u "kritičnom bezbednosnom trenutku" i naglasio da su svi ujedinjeni u osudi "neisprovocirane agresije Kremlja" i podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine.

- Odlučni smo da nastavljamo da namećemo pritisak na Rusiju kako bi došlo do kraja ovog brutalnog rata. Poštujemo hrabrost ukrajinskog naroda i vojske u borbi za slobodu i prava. Prepoznajemo i hrabrost onih u Rusiji koji hrabro govore protiv rata - poručio je Stoltenebreg na početku sastanka Severnoatlantskog saveta.

On je rekao i da će lideri danas razgovarati o daljoj podršci Ukrajini, uključujući i protivavionsko i protivtenkovsko naoruzanje i municiju, kao i o jačanju NATO odbrambenih snaga kako u ovom trenutku tako i za godine koje dolaze.

- Moramo da svi radmo više na zemlji, u vazduhu i na moru , kako bi odgovorili na novu bezbednosnu realnost u Evropi - zaključio je Stoltenberg.

Lideri NATO pred početak sastanka, koji je najvljen kao jedan od najvažnijih u istoriji Alijanse, napravili su i grupnu fotografiju na kojoj se, pored Bajdena, mogu videti i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, britanski premijer Boris Džonson, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan...

Video: Kulja gusti dim iznad ukrajinske luke: Ukrajinci tvrde da su uništili ruski ratni brod

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    24. mart 2022 | 11:14

    DOSAO JE DEMENTNI DA ZAPOCNE RAT U EVROPI I DA JE UNISTI !!!! MARIONETE NA OKUPU SLUSAJU !!

  • Vi nato fasisti vec ste osetili

    24. mart 2022 | 11:08

    Pritisak Rusije nema hrane prodavnice se prazne, super

  • J...

    24. mart 2022 | 11:57

    Ovo je sastanak nacista!!!!kao sto su nekad proganjali jevreje sad proganjaju ruse!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA