Putin uporedio Rusiju sa autorkom Harija Potera i teško optužio Zapad

Putin je dalje uporedio zapadne nacije koje su "otkazale" ruske "pisce i knjige" sa nacistima koji su spaljivali knjige pre 90 godina

  • 14
Vladimir Putin - G20 Foto: Shutterstock

Predsednik Rusije Vladimir Putin je naveo britansku književnicu Dž.K. Rouling kao dokaz da Zapad voli "kulturu otkazivanja" i u skladu s njom se ponaša sada prema Rusima.

- Nedavno su otkazali Dž.K.Rouling, autorku za decu - rekao je Putin nakon što se požalio da Crvena armija nema dovoljno zasluga za pobedu nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

- Njene knjige se objavljuju širom sveta, samo zato što nije zadovoljila zahteve rodnih prava - dodao je on.

Putin je dalje uporedio zapadne nacije koje su "otkazale" ruske "pisce i knjige" sa nacistima koji su spaljivali knjige pre 90 godina. On je dalje tvrdio da "nema mesta etničkoj netoleranciji" u Rusiji, gde je "kulturna raznolikost ponos našeg društva".

Putin nije spomenuo da ruska vlada godinama pokušava da uguši LGBTQ prava, poslednji put u tužbi u kojoj se tvrdi da se grupa za prava LGBTQ bavi aktivnostima koje su protiv "tradicionalnih vrednosti".

Video: Bajden: Putin je ratni zločinac, nanosi pustoš Ukrajini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA