≫ 

Lavrov sa visokim kineskim diplomatom sastančio u Moskvi

Liu je takođe rekao da je održao prve razgovore licem u lice sa zamenikom ruskog ministra inostranih poslova Igorom Morgulovom

  • 3
Sergej Lavrov Foto: Tanjug/AP

Dok se Kina suočava sa kritikama i pritiskom Zapada jer nije osudila ruske operacije u Ukrajinij, visoki kineski diplomata otputovao je u Moskvu da se sastane sa ruskim zvaničnicima, uključujući i ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova.

Liu Sjaoming, kineski predstavnik za korejska pitanja, rekao je putem Tvitera da je imao „duboke razgovore o situaciji na Korejskom poluostrvu i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa“.

Liu je takođe rekao da je održao prve razgovore licem u lice sa zamenikom ruskog ministra inostranih poslova Igorom Morgulovom.

Poseta kineskog izaslanika dolazi za petama Severne Koreje i potvrđuje da je testirala novi tip interkontinentalne balističke rakete, što je predstavljalo njen prvi test dugog dometa u više od četiri godine, označavajući potencijalnu novu eru regionalne konfrontacije, kao i izazivajući zabrinutost sa njenih suseda, uključujući Rusiju i Kinu.

Video: Lavrov dočekao turskog kolegu u Moskvi: Srdačno se izgrlio sa Čavušogluom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    26. mart 2022 | 12:55

    SAMO RUSIJA I KINA MOGU ZAUSTAVITI NATO AGRESORE I UBICE CIVILA SIROM SVETA!!! STOP NATO KRVOLOCIMA KOJI SU KLALI SRBE I VADILI IM ORGANE ZA ZAPADNU ELITU!!!!

  • Buda

    26. mart 2022 | 13:43

    KGB njuška.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA