≫ 

Azerbejdžan izveo 4 napada dronom u Nagorno-Karabahu, uvedeno ratno stanje

Oružane snage Azerbejdžana su, kršeći odredbe trilateralne izjave lidera Rusije, Azerbejdžana i Jermenije od 9. novembra 2020. godine, ušle u zonu odgovornosti ruskog mirovnog kontingenta

  • 3
Nagorno-Karabah Jermenija Azerbejdžan Foto: Tanjug/AP

Oružane snage Azerbejdžana ušle su u zonu odgovornosti ruske mirovne misije u Nagorno-Karabahu i izvele četiri udara na oružane formacije Nagorno-Karabaha, koristeći bespilotnu letelicu Bajraktar TB2 u blizini sela Furuh, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Oružane snage Azerbejdžana su od 24. do 25. marta, kršeći odredbe trilateralne izjave lidera Rusije, Azerbejdžana i Jermenije od 9. novembra 2020. godine, ušle u zonu odgovornosti ruskog mirovnog kontingenta u Nagorno-Karabahu i postavile osmatračnicu, navedeno je u saopštenju, piše TAS S, prenosi Tanjug.

Izvršena su četiri udara bespilotnom letelicom Bajraktar TB2 na oružane formacije Nagorno-Karabaha kod Furuha, stoji u saopštenju.

Predsednik nepriznate Republike Nagorno-Karabah Araik Harutjunjan potpisao je ukaz o privremenom ograničavanju prava i sloboda zbog uvođenja ratnog stanja, navedeno je na Telegram kanalu zvaničnog informativnog centra NKR.

- Predsednik Republike Nagorno-Karabah Arajik Harutjunjan potpisao je ukaz o privremenom ograničavanju prava i sloboda u uslovima ratnog stanja proglašenog na teritoriji Republike Arcah (Nagorno-Karabah) - navodi se u saopštenju, prenela je agencija RIA Novosti.

Prema uredbi, ograničeno je pravo na slobodu okupljanja, a zabranjeni su i štrajkovi.

- Pored toga, obustavlja se rad organizacija koje se bave propagandom ili drugim aktivnostima usmerenim protiv odbrambenih sposobnosti i bezbednosti Republike Arcah - navedeno je kanalu Telegram.

Za primenu privremenih ograničenja prava i sloboda utvrđenih tom uredbom nadležni su Ministarstvo unutrašnjih poslova i Služba nacionalne bezbednosti nepriznatih republika.

Video: Kulja gusti dim iznad ukrajinske luke: Ukrajinci tvrde da su uništili ruski ratni brod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Чича

    26. mart 2022 | 21:17

    Користе гужву

  • Mici

    26. mart 2022 | 21:43

    Volio bih da grijesim ali sam misljenja da se ulazi u novu fazu slabljenja Rusije na svim aktuelnim i potencijalnim zaristima. Kao na primjer, Nagorno Karabah, Gruzija, Sirija, Kosovo, Republika Srpska....

  • Floyd

    27. mart 2022 | 00:35

    Ko je protiv Amerike a blizu je Rusije,provociraj pa napadni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA