Pjongjang se sprema za nuklearni test?

Pojačanu bojazan od mogućeg nuklearnog testa u Severnoj Koreji, Jonhap pripisuje ovonedeljnom lansiranju interkontinentalne balističke rakete, koje je predvodio severnokorejski lider Kim DŽong Un

  • 4
Kim Jong Un, Kim Džong Un, Severna Koreja, raketa Foto: Profimedia/AFP PHOTO/KCNA VIA KNS

Prema podacima južnokorejske vojske i obaveštajaca, na severnokorejskom poligonu za nuklearno testiranje Pungeri u toku su radovi na obnavljanju jednog od četiri tunela, što ukazuje na pripreme za probnu nuklearnu eksploziju, izvestio je Jonhap.

Navodi se da su u toku radovi na Pungeriju na stvaranju sporednog ulaza u treći tunel, preneo je Interfaks.

Pojačanu bojazan od mogućeg nuklearnog testa u Severnoj Koreji, Jonhap pripisuje ovonedeljnom lansiranju interkontinentalne balističke rakete, koje je predvodio severnokorejski lider Kim DŽong Un.

Stručnjaci veruju da bi Pjongjang mogao da testira mali taktički nuklearni uređaj, koji se može montirati na bojeve glave balističkih raketa.

Lokalitet navodno ima četiri tunela koji su zvanično zatvoreni 2018. godine, a radovi na rušenju obavljeni su u prisustvu male grupe pozvanih stranih novinara.

Pjongjang je ranije upozorio da namerava da ukine moratorijum na nuklearne i raketne testove dugog dometa.

Video: “Platićete, ološi”: Prvi snimci kancelarije za vezu koju je Kim Džong Un digao u vazduh

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bogorodica

    27. mart 2022 | 09:57

    Pitajte se Amerikanci zasto svako na ovoj planeti ko ima nuklearno naoružanje ima da bi se branio od vas .A od skora i da bi prvi bacio na vas.Pa to je vaša zasluga i zasluga vase politike.Doveli ste svojim delovanjen celu planetu u to stanje.Ne zeli niko vise da njegova zemlja i njena bogatstva služe samo vama.Bog je stvorio razne kulture i nije samo vaša bogom dana da je namećete. Globalizacija je greh i protivljenje Bogu.Počnite da uvažavate druge narode i sedite tamo gde vam je dato od Boga dovoljno je veliko i radite za sebe vredno od onoga sto vam je dato i prestanite da kradete tudje i pretite.

  • Srec ozi bilo

    27. mart 2022 | 08:30

    Neka malo nato fasisti razmisljaju

  • Milan

    27. mart 2022 | 10:00

    Udri kim,baci nesto na ameriku tu ti je blizu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA