≫ 

Ukrajinska poslanica iznela teške optužbe: "Nećemo ćutati o silovanjima žena tokom ruske invazije"

Ona je navela da, iako se javno govorilo o jednom posebno šokantnom slučaju, ima mnogo više žrtava

  • 21
Ukrajina Kijev rat u Ukrajini Rusija Foto: Tanjug/AP

Ukrajinska poslanica Marija Mezenceva rekla je da Ukrajina "neće ćutati o užasnim slučajevima silovanja žena tokom ruske invazije". Ona je navela da, iako se javno govorilo o jednom posebno šokantnom slučaju, ima mnogo više žrtava kojima će biti potrebna podrška u budućnosti.

Mezenceva se osvrnula na slučaj koji istražuje ukrajinski tužilac, gde je žena navodno seksualno zlostavljana pred njenim detetom, prenela je PA Media. Poslanica koja je šef stalne delegacije Ukrajine u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, rekla je da se detalji incidenata moraju beležiti kako se dešavaju jer „pravda mora da pobedi“.

- Postoji jedan slučaj o kome se u poslednje vreme naširoko raspravljalo jer ga je snimilo i vodilo tužilaštvo, i ne ulazimo u detalje, ali je prilično zastrašujuća scena kada je civil ubijen u svojoj kući u malom gradu pored Кijeva. Njegova supruga je – žao mi je, ali moram to da kažem – silovana je nekoliko puta pred svojim maloletnim detetom - izjavila je ova poslanica.

Mezenceva, koja je za Skaj govorila iz zapadne Ukrajine, rekla je da bi zemlja mogla imati koristi od iskustva drugih zemalja, poput Velike Britanije, u tome kako pomoći žrtvama nakon rata.

- Mnogo je više žrtava, a ne samo ovaj slučaj koji je generalni tužilac objavio u javnosti. I naravno, očekujemo još mnogo njih, što će biti javno kada žrtve budu spremne da pričaju o tome - dodala je na kraju.

Video: Generalštab oružanih snaga Ukrajine takođe objavio video žestoke borbe ukrajinske vojske s Rusima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hulk

    27. mart 2022 | 13:10

    Iskustva Velike Britanije o tom pitanju su veoma dragocena. Oni su silovali po svim kontinentima.

  • Rajko

    27. mart 2022 | 13:24

    Daj više promenite scenario. Od 90.i Kuvajta. Kao i kod nas, Srbi nisu ni ratovali. Samo išli i silovali

  • Beogradske noći

    27. mart 2022 | 13:20

    Dada, isti scrnario kao za 25.000 silovanih Albanki na Kosmetu.Laž kakve nema!Daj Bože da Rusija izlomi više ove naciste!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA