≫ 

Poznat tačan datum nastavka pregovora uzmeđu Rusije i Ukrajine: Biće u Turskoj

Ukrajina je prethodne razgovore sa Rusijom opisala kao "veoma teške"

  • 8
Rusija Ukrajina sukob zastava zastave Foto: Shutterstock

Sledeća runda razgovora licem u lice između Ukrajine i Rusije biće održana u Turskoj od 28. do 30. marta, napisao je ukrajinski pregovarač David Arahamia na društvenim mrežama.

Ukrajina je opisala prethodne razgovore sa Rusijom, održane nakon što je Rusija pokrenula napad prošlog meseca, kao "veoma teške", piše Rojters, prenosi Tanjug.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i ruski predsednik Vladimir Putin dogovorili su se da organizuju u Istanbulu narednu rundu pregovora delegacija Rusije i Ukrajine, saopšteno je danas iz kabineta Erdogana nakon telefonskog razgovora sa Putinom.

Kako se navodi, predsednici dve zemlje razgovarali su o najnovijem razvoju događaja u rusko-ukrajinskom ratu i pregovaračkom procesu.

- Predsednik Erdogan i predsednik Putin dogovorili su se da organizuju naredni sastanak ruske i ukrajinske delegacije u Istanbulu - dodaje se u saopštenju, a prenosi TAS S.

Iz delegacija Rusije i Ukrajine ranije danas je najavljeno da se početkom nedelje nastavljaju mirovni pregovori, a ukrajinski pregovarač je rekao da će biti održani u Turskoj.

Glavni ruski pregovarač Vladimir Medinski potvrdio je da su se strane dogovorile da se sastanu, ali je naveo da će to biti u utorak i sredu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA