≫ 

Svetski mediji objavili da je srpska snajperistkinja Bagira zarobljena, oglasio se MUP: U našem zatvoru je

Mediji su preneli da je ona uhvaćena u Ukrajini nakon što je ranjena, MUP saopštio da je u zatvoru

  • 20
Danijela Lazović Printskrin: Новороссия Актуальные новости/FAN

Nakon što su svetski mediji preneli vest da je Ukrajina zarobila snajperistkinju Bagiru, navodno iz Srbije, oglasilo se Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, koje je to demantovalo.

- U svakom ratu prva žrtva je istina, pa se tako u medijima pojavila lažna vest o navodnom zarobljavanju državljanke Srbije D. L., koja je, kako kažu, zarobljena od strane oružanih strana Ukrajine i označena kao "snajperistkinja Bagira". Istina je da je D. L, u oktobru 2020. godine uhapšena i da se od tada nalazi u Kazneno-popravnom zavodu Požarevac na odsluženju kazne zatvora od šest godina, te stoga nikako nije mogla učestvovati niti biti zarobljena u Ukrajini. Takođe, ističemo da osoba sa slike objavljene u medijima nije D. L. - "Bagira" - navodi se u saopštenju MUP.

Ranije danas mediji su preneli da je Bagira, čije je navodno pravo ime Danijela Lazović, zarobljena nakon što je ranjena u Ukrajini, preneo je Cityam.com.

Izvestili su da su je ukrajinske oružane snage uhvatile nakon što su je saborci ostavili i nije mogla da pobegne. Lokacija hvatanja nije otkrivena.

Ukrajinski mediji preneli su i objavu ukrajinskog vojnika koji je objavio fotografiju oduzetih dokumenata snajperistkinje. Na njima stoji ime Irina Starikova pod kojim je, veruje se, Bagira delovala na bojnim poljima u istočnoj Ukrajini. Pišu da je ovo ime lažno i da je u pitanju Lazovićeva.

Na dokumentu piše da je rođena u Donjecku 1981. godine, što je prema pisanju medija falsifikovano.

Dalje se navodi da je bivša rukometašica i časna sestra postala plaćenica i da je aktivna u istočnoj Ukrajini od 2014. godine.

Pojavile su se informacije kako je odgovorna za ubijanje 40 Ukrajinaca, uključujući i civile. Ukrajinci navodno pokušavaju da je uhvate godinama.

Ukrajinski mediji prenose da je u Rusiji dobila pohvale nakon što je postala jedan od najveštijih proruskih snajperista i stekla status slavne osobe pod imenom "Bagira", po crnom panteru iz filma "Knjiga o džungli".

Prema zvaničniku ukrajinske vojske Vladu Ivanovu, njoj je pružena neophodna medicinska pomoć i trenutno se nalazi na lečenju, preneli su ranije mediji.

Kako su mediji pisali ranije, ona je navodno napustila Srbiju u novembru 2014, otišla na teritoriju istočne Ukrajine, u mesto Snežnoe, i pridružila se komandi "Oplot" u čijem sastavu je delovala proruski orijentisana paravojna jedinica pod nazivom "Srpski hukarski puk".

Međutim, nakon što se ova vest proširila medijima, MUP je sve demantovao i otkrio gde se ona nalazi.

Video: 33 puta jača od Debelog čoveka bačenog na Hirošimu: 5 činjenica o ruskim hipersoničnim raketama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA