≫ 

Lavrov: Rusija je zainteresovana za razvoj odnosa sa Кinom

Lavrov je skrenuo pažnju i na činjenicu da je ovo već njegov drugi susret sa kineskim kolegom, što podvlači intenzitet i poverljivost redovnog dijaloga

  • 5
Sergej Lavrov Foto: Tanjug/AP

Rusija je zainteresovana za stabilan i dosledan razvoj odnosa sa Kinom, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na početku sastanka sa kineskim kolegom Vang Jiem.

- Prolazimo kroz veoma ozbiljnu etapu u istoriji međunarodnih odnosa. Uveren sam da će kao rezultat ove etape međunarodna situacija postati mnogo jasnija i zajedno sa vama, zajedno sa drugim našim istomišljenicima, krenućemo ka multipolarnom, pravednom, demokratskom svetskom poretku - rekao je Lavrov.

- Zainteresovani smo da naši odnosi sa Kinom nastave da se razvijaju stabilno i dosledno. Naši lideri, predsednik Putin i predsednik Si Đinping, složili su se oko toga. Danas ćemo razmotriti konkretne korake koji imaju za cilj da osiguramo da se svi ovi sporazumi dosledno sprovode - istakao je Lavrov.

Lavrov je obavestio Vang Jia o napretku specijalne operacije u Ukrajini kao i o pregovorima sa Ukrajinom.

On je takođe skrenuo pažnju i na činjenicu da je ovo već njegov drugi susret sa kineskim kolegom, što podvlači intenzitet i poverljivost redovnog dijaloga.

Lavrov i Vang Ji konstatovali kontraproduktivnost sankcija Rusiji

Ruski i kineski ministri spoljnih poslova su ukazali na kontraproduktivnost nezakonitih jednostranih sankcija koje su SAD i njihovi saveznici uveli Rusiji, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

- Stranke su konstatovale kontraproduktivnu prirodu nezakonitih jednostranih sankcija koje su Rusiji uvele SAD i njihovi saveznici - saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova posle sastanka.

Video: Lavrov dočekao turskog kolegu u Moskvi: Srdačno se izgrlio sa Čavušogluom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    30. mart 2022 | 09:16

    POSTO SU VAM AMERI UKINULI I JEZIK I KULTURU EMBARGOM KRAJNJE JE VREME POSLE OVOG RATA U UKRAJINI DA PREKINETE SVE VEZE SA AMERIMA I ZAPADOM I OKRENETE SE KINI-AZIJI I AFRICI !!! NEKA ZAPAD UZIVA SAM U HLADNOM RATU I RUSOFOBIJI !!!

  • Nikolas

    30. mart 2022 | 08:54

    POSLE OVOG RATA U UKRAJINI PROTIV RUSIJE I SIZOFRENE RUSOFOBIJE NA ZAPADU- RUSIJA I TREBA DA SE OKRENE ISTOKU -KINI JER IM TAMO NIKAD NEBI BRANILI JEZIK I KUKTURU !!!! AMERIKA JE POCELA NOVI HLADNI RAT I PUTIN TREBA DA PREKINE SVE KONTAKTE SA AMERIMA I ZAPADOM DO KRAJA VEKA!!

  • Tako je

    30. mart 2022 | 11:02

    Sa Istoka sunce izlazi a na zapadu fasisti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA