≫ 

Broj preminulih od kovida u svetu veći za 43 odsto

Prema podacima SZO, od početka pandemije korona virus je potvrđen kod skoro 482 miliona ljudi, dok je više od šest miliona preminulo

  • 6
Korona virus, maska, svet Foto: Tanjug/AP

Broj novih slučajeva koronavirusa u svetu tokom protekle nedelje 14 odsto je manji nego u prethodnoj, dok je broj smrtnih slučajeva porastao za 43 odsto, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija.

U saopštenju se navodi da je protekle nedelje korona virusom zaraženo više od 10 miliona ljudi, dok je više od 45.000 pacijenata preminulo, prenosi Tass.

SZO objašnjava da je do većeg porasta broja preminulih došlo zbog promene definicije smrtnog slučaja od kovida-19 u Čileu i SAD i izmenjenih izveštaja iz Indije i regiona Jugoistočne Azije.

Prema podacima SZO, od početka pandemije korona virus je potvrđen kod skoro 482 miliona ljudi, dok je više od šest miliona preminulo, prenosi Tanjug.

Video: Kisić odgovorila na pitanje Telegrafa: Ovo su nova pravila za maske i propusnice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    30. mart 2022 | 12:18

    Британска влада објавила: Ревакцинисани чине 92,4% свих преминулих од Ковида 19

  • Igor

    30. mart 2022 | 12:21

    Најновији службени подаци Британске агенције за здравствену сигурност (УКХСА) веома су забрињавајући, али за многе нарочито "теоретичаре завера" не и изненађујући. Данас подаци показују да потпуно вакцинисане особе чине 92% свих смртних случајева од ковида-19 у Енглеској, од којих је 4 од 5 међу троструко вакцинисаним.

  • Mihajlo

    31. mart 2022 | 11:30

    U SAD osiguravajuca drustva, poslednjih meseci, beleze porast od 40% umrlih od 40 do 60 godina i ne isplacuju zivotna osiguranja onima koji su primili vakcinu. Jedan od doktora u americkoj vojsci je pre vakcinisanja detaljno objasnio vojnicima koji su rizici vakcine (na osnovu Pfajzerovih dokumenata). Od njih 3000 samo setorica je pristalo. Inace se kaze samo da su "bezbedne i efikasne"...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA