≫ 

Putin i Dragi razgovarali o napretku pregovora u Istanbulu

Ruski predsednik je dao italijanskom premijeru pojašnjenje u vezi sa odlukom o prelasku na plaćanje gasa u rubljama

  • 0
Vladimir Putin i Mario Dragi Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin je tokom telefonskog razgovora obavestio italijanskog premijera Marija Dragija o napretku pregovora u Istanbulu, saopštio je danas Kremlj.

Takođe, kako se navodi u saopštenju Kremlja, ruski predsednik je dao italijanskom premijeru pojašnjenje u vezi sa odlukom o prelasku na plaćanje gasa u rubljama.

- Pojašnjenja su data i u vezi sa odlukom o prelasku na plaćanje gasa u rubljama za isporuku prirodnog gasa nizu zemalja, uključujući Italiju - dodaje se u saopštenju.

Putin je danas razgovarao i sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom o opravdanosti odluke o prelasku na plaćanje gasa u rubljama, navodeći da se promena u plaćanju gasa uvodi zbog toga što su zemlje članice EU zamrzle devizne rezerve Banke Rusije, saopštio je danas Kremlj.

- Primećeno je da ta odluka ne bi trebalo da dovede do pogoršanja ugovornih uslova za evropske kompanije koje uvoze ruski gas. Dogovoreno je da eksperti dve zemlje dodatno pregovaraju o ovom pitanju - navodi se u saopštenju.

Putin i Šolc razmenili su i mišljenja u vezi sa poslednjom rundom pregovora između ruskih i ukrajinskih predstavnika u Istanbulu.

Razmatrano je i uspostavljanje bezbedne evakuacije civila iz područja borbenih dejstava, pre svega iz Mariupolja.

Video: Snajperi po krovovima Istanbula: Počeli pregovori Ukrajine i Rusije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA