≫ 

Rusi su se povukli sa aerodroma kod Kijeva, razrovan je i pust

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je u svom poslednjem video-obraćanju potvrdio da se ruske snage "polako ali primetno" povlače sa severa Ukrajine

  • 18
Ukrajina aerodrom, rat u Ukrajini Foto: Tanjug/AP

Novi satelitski snimci pokazuju da su se ruske snage povukle sa aerodroma Antonov u Hostomelu, tridesetak kilometara severozapadno od Kijeva.

Slike koje je u četvrtak snimila kompanija Maksar Tehnolodžis potvrđuju ranije informacije zvaničnika američkog ministarstva odbrane koji je rekao za Si-En-En da Pentagon veruje da će ruska vojska verovatno napustiti aerodrom.

Prethodni satelitski snimci pokazivali su da su Rusi izgradili zaštitne bedeme oko artiljerijskih položaja u okolini aerodroma, a sada su ostala samo ta utvrđenja.

Na satelitskim snimcima vidi se da je aerodrom razrovan i pust.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je u svom poslednjem video-obraćanju potvrdio da se ruske snage "polako ali primetno" povlače sa severa Ukrajine.

Video: Aerodrom u Rostovu stopirao letove zbog stanja u Donbasu: Prazni terminali izgledaju sablasno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    2. april 2022 | 08:52

    UCINAK NATO I AMERICKE SIZOFRENE RUSOFOBIJE UKRAJINSKI NAROD OSECACE DO KRAJA VEKA !!!! DACE IM AMERI ,POVOLJNE, KREDITE KOJE CE IM I UNUCAD VRACATI !!! AMERIMA SE MORA ODATI PRIZNANJE DA SU UMETNICI U IZAZIVANJU RATOVA!!

  • Aha

    2. april 2022 | 07:50

    ne treba sad nikome ovo se u ratu prvo radi

  • 😳

    2. april 2022 | 07:47

    Da je nasim pojedinim generalima ovoliko tenkova za topionicu 😱

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA