Putin: Pritisci Zapada jačaju integraciju Moskve i Minska

Putin je dodao da je posebno važna koordinacija napora na međunarodnoj sceni i jačanje odbrambenog potencijala Rusije i Belorusije

  • 20
Vladimir Putin Aleksandar Lukašenko Moskva Rusija Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je da se Rusija i Belorusija suočavaju sa spoljnim pritiskom bez presedana i istakao da najbolji odgovor na, kako je naveo, "neprijateljske akcije" treba da bude jačanje integracija.

Putin je, u čestitki Belorusiji povodom Dana jedinstva naroda Belorusije i Rusije, istakao da su u poslednje vreme Moskva i Minsk suočeni sa nezabeleženim spoljnim pritiskom.

- Siguran sam da najbolji odgovor na neprijateljske akcije jednog broja država treba da bude svestrano jačanje rusko-beloruskih veza, jačanje uzajamno korisnih integracionih procesa i bilateralna saradnja u svim oblastima - istakao je ruski lider u čestitki.

Putin je dodao da je posebno važna koordinacija napora na međunarodnoj sceni i jačanje odbrambenog potencijala Rusije i Belorusije.

Kako je saopštila pres-služba Ambasade Rusije u Belorusiji, ruski ambasador Boris Grizlov pročitao je Putinovu čestitku na svečanom obeležavanju Dana jedinstva naroda Belorusije i Rusije, u Boljšoj teatru za operu i balet u Minsku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    2. april 2022 | 18:26

    HEROJI I BORCI PROTIV NEONACIZMA CUVAJU PRAVOSLAVLJE !!! ZIVEO PUTIN!!! ZIVEO LUKASENKO !!!

  • Nikolas

    2. april 2022 | 18:16

    SAMO ZAJEDNICKIM SNAGAMA MOZE SE ODBRANITI PRAVOSLAVNA RUSIJA I BELORUSIJA A KALINJINGRAD MORA BITI BODES U SRCU ZAPADA OPREMLJEN NUKLEARNIM BOJEVIM GLAVAMA !!! NA SRBIJU SU BACILI 300 TONA URANIJUMA I PLUTONIJUMA I TIME SU NATO AGRESORI IZVRSILI GENOCID NAD SRBIMA!!!

  • Dobro nam dosli serpari🐒

    2. april 2022 | 19:36

    Na terapiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA