Zelenski reagovao na potresne fotografije iz Buče: Ovo je genocid

Ovde se radi o uništenju i istrebljenju svih ovih nacionalnosti. Ukrajina ne želi da bude potčinjena politici Ruske Federacije, rekao je Zelenski

  • 30
Volodimir Zelenski Foto: Tanjug/AP

"Ovo je genocid", rekao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski nakon što su se pojavile slike tela civila razbacanih ulicama Buče, severozapadno od prestonice Kijeva.

Tokom gostovanja u „Face the Nation“ na CBS News na pitanje da li Rusija sprovodi genocid u Ukrajini, Zelenski je odgovorio: "Zaista. Ovo je genocid“.

- Eliminacija cele nacije i naroda. Mi smo građani Ukrajine. Imamo više od 100 nacionalnosti. Ovde se radi o uništenju i istrebljenju svih ovih nacionalnosti. Ukrajina ne želi da bude potčinjena politici Ruske Federacije - rekao je Zelenski i dodao da je to „razlog zbog kojeg nas uništavaju i istrebljuju“.

- Ovo se dešava u Evropi 21. veka. Dakle, ovo je mučenje cele nacije - rekao je predsednik Ukrajine.

Podsetimo, tela najmanje 20 civila pronađena su na ulicama u Buči nakon povlačenja ruskih snaga iz tog područja, prema fotografijama koje je AFP objavio u subotu.

Navodni zločini su izazvali bes međunarodne zajednice, a zapadni lideri su pozvali na istrage ratnih zločina i nove sankcije Rusiji.

Rusko ministarstvo odbrane demantovalo je tvrdnje Ukrajine da su stotine civila ubili ruski vojnici u Buči. Rečeno je da su brojne fotografije i video snimci koje je objavila Ukrajina "provokacija", tvrdeći da su sve ruske jedinice napustile grad u sredu.

Video: Snimak granatiranja Belgoroda: Momenat kad je pogođen rezervoar nafte

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    3. april 2022 | 17:34

    Kad si ubijao ruse u Donbasu i Lugansku i pslio zive na krstu tad ti je bilo dobro.....more mars u p.m.

  • Super Brundo

    3. april 2022 | 17:33

    Kaze covek koji je Jevrejin a vojska kojoj komanduje paradira sa Hitlerovim slikama i svastikom.Kakav kredibilitet onda on ima?NIkakav, ali zato pun racun jer je prodao Ukrajinu.

  • Zelenko

    3. april 2022 | 17:51

    Zgazi fasiste.😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA