"Kasapini, ubice, mučitelji i silovatelji": Potresno obraćanje Zelenskog

Ukrajinski predsednik ruske vojnike nazvao silovateljima i ubicama

  • 10
Volodymyr Zelensky Volodimir Zelenski Zelenski / Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je za ruske snage da su ubice, mučitelji, silovatelji i kasapini, nakon što su tokom vikenda stotine tela ukrajinskih civila pronađena na ulicama gradova oko Kijeva.

On je takođe obećao da će istražiti i krivično goniti sve "ruske zločine u Ukrajini", rekavši da je za to stvorio "poseban mehanizam“.

- Na stotine ljudi je ubijeno. Mučeni, streljani civili. Leševi na ulicama... Koncentrisano zlo je došlo u našu zemlju. Ubice. Mučitelji. Silovatelji. Lopovi. Koji sebe nazivaju vojskom. I koji zaslužuju samo smrt nakon onoga što su uradili - rekao je Zelenski u svom obraćanju noćas.

Obraćajući se majkama ruskih vojnika, on je rekao da želi da svaka majka svakog ruskog vojnika vidi tela ubijenih u Buči, u Irpinu, u Hostomelu.

- Šta su radili? Zašto su ubijeni? Šta je uradio čovek koji se vozio bicikl niz ulicu? Zašto su obični civili u običnom mirnom gradu mučeni do smrti? Zašto su žene zadavljene nakon što su im iščupane minđuše iz ušiju? Kako su žene mogle biti silovane i ubijane pred decom? Kako su njihovi leševi mogli biti oskrnavljeni čak i nakon smrti? Zašto su tenkovima smrskali tela ljudi? Šta je ukrajinski grad Buča uradio vašoj Rusiji? Kako je sve ovo postalo moguće? Ruske majke! Čak i ako ste podigli pljačkaše, kako su i oni postali mesari? ... Ubijali su namerno i sa zadovoljstvom. - rekao je Zelenski.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bibi

    4. april 2022 | 07:37

    Ti si najveci mucitelj i kasapin svog naroda!!!😡

  • Hogar

    4. april 2022 | 08:05

    Setio si se Donbasa i Luganska sta je radio Azov tamo rusima....komicaru pa ko ti vise veruje

  • Disan

    4. april 2022 | 08:13

    Pitaj azov i strane placenike...kriju se kao zene iza civila...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA