≫ 

Ovog čoveka zovu "mesar iz Buče", optužuju ga za najteže zločine: Dobio i blagoslov od crkve

Omurbekova optužuju da je počinio najgora zverstva u Buči

  • 28

Ruski komandant koji je nazvan "mesar iz Buče", nakon što je optužen da je počinio ratne zločine protiv Ukrajine, dobio je krajem prošle godine blagoslov od Ruske pravoslavne crkve, piše Daily Mail.

Potpukovnik Azatbek Omurbekov je komandant 64. samostalne motorizovane brigade uključene u okupaciju Buče, grada na periferiji ukrajinske prestonice Kijeva, koji su snage Kremlja okupirale do njihovog povlačenja prošle nedelje.

U toku je lov na "mesara", a sumnjiče ga za masovne zločine nad civilima u Buči. Njega su identifikovale ukrajinske obaveštajne službe u saradnji s Informnapalmom, volonterskom inicijativom koja prati aktivnosti ruske vojske i specijalnih službi.

Navodno su ruske trupe pod njegovim zapovedništvom sadistički ubijale civile po kućama, a bilo je izveštaja i o brutalnim silovanjima žena i djece. Nakon povlačenja ruskih trupa otkrivene su brojne masovne grobnice, kao i beživotna tela na otvorenom, među kojima je bilo potpuno golih žena, s rukama vezanima na leđima.

Rusija je odlučno demantovala da su njene trupe počinile ove stravične zločine u Buči.

Video: Ukrajinski vojnici pišu poruke Rusima na granatama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA