Srbin sa Interpolove poternice "pao" u Španiji: Imao lažna slovačka dokumenta, uhapšen zbog trgovine drogom

Dokumentacija koju je pokazao vozač bila je lažna, a fotografija "pravog" Slovaka i vozača zaustavljenog u Kambrilsu se nisu poklapale

  • 0
Španska policija Foto: Shutterstock

Lokalna policija španskog grada Kambrilsa uhapsila je osumnjičenog srpskog državljanina sa Interpolove poternice koji je imao lažna slovačka dokumenta, zbog trgovine drogom.

U jednoj od policijskih bezbednosnih kontrola koje se sprovode, agenti su zaustavili BMW kojim je upravljao muškarac, navodi portal Diari de Tarragona.

Vozač je agentima dostavio potrebnu dokumentaciju i oni su naveli da je vozač 38-godišnji stranac iz Slovačke.

Krađa identiteta

Agenti su želeli da provere verodostojnost podataka i uneli su ih u kompjuter. Nakon unosa imena i nacionalnosti, oglasilo se upozorenje. Dokumentacija koju je pokazao vozač bila je lažna, jer je zamenila identitet druge osobe, a fotografija "pravog" Slovaka i vozača zaustavljenog u Kambrilsu se nisu poklapale.

Agenti su potom tražili od vozača da izađe iz vozila i držali ga dok nisu saznali da je reč o 33-godišnjem državljaninu Srbije. Pored toga, potvrđeno je da on nije imao poznatu adresu u Španiji i da nikada nije dobio administrativno ovlašćenje da upravlja automobilom u zemlji.

Ali najrelevantnije, kada je vozač identifikovan sa lažnom dokumentacijom, bila je poternica Interpola i Nacionalne policije koja je nastala pre više od 14 meseci, tačnije 18. januara 2021. godine. Prema konsultovanim izvorima, navedenom peticijom je tražen pretres, hapšenje i izručenje na osnovu međunarodne trgovine drogom.

Uz sve dobijene informacije, lokalna policija je pristupila hapšenju vozača i oduzela automobil. Slučaj je prešao u ruke Nacionalne policije, jedne od snaga bezbednosti koje su tražile njegovo hapšenje.

Video: Kod četvorice muškaraca nađeno 400 kg kokaina: Uhapšeni škaljarci u akciji španske policije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA