≫ 

Britanska ministarka: Doba saradnje sa Rusijom je gotovo

Tras je rekla njenim kolegama iz NATO da je "Sporazum između NATO i Rusije mrtav"

  • 11
Liz Tras Liz Truss Foto: Tanjug/AP

Doba saradnje sa Rusijom je gotovo, izjavila je britanska ministarka spoljnih poslova Elizabet Tras na radnoj večeri ministara spoljnih poslova u Briselu, saopštio je britanski Forin ofis.

Tras je rekla njenim kolegama iz NATO da je "Sporazum između NATO i Rusije mrtav" i da je vreme da se odbaci zastareli pristup u ondosu sa Rusijom, preneo je CNN.

Aktom, potpisanim 1997. godine, smatra se da NATO alijansa i Rusija ne gledaju jedna na drugu kao neprijatelja, prema originalnom dokumentu.

- Potreban nam je novi pristup bezbednosti u Evropi koji se bazira na odbranu, odvraćanje i otpornost - kazala je ona.

Tras je naglasila da NATO ne može da dopusti "bezbednosne vakuume" na istočnim granicama Alijanse i da bi trebalo da ponovo razmisli o podršci zemljama "uhvaćenim u mrežu ruskog uticaja", kao što su Gruzija, Moldavija, Švedska i Finska.

Ona je takođe apelovala na partnere da pojačaju sankcije i naoružaju Ukrajinu "brzo i odlučno, kako bi se osigurao neuspeh Putina".

Video: Putin stavio na distancu i Šolca: Pregovaramo u teško vreme

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deni

    7. april 2022 | 11:44

    Ma jeli stvarno, mislite da ce Rusi plakat za vama lopivima koji se bogatite preko zemalja koje imaju prirodna bogastva. Evo ja nikad vise nekupujem vas benzin ni ulje ni druge artikle, tocim gorivo na nasim pumpama na Gazpromu i kod Gadafievog sina. Imate i najskuplji benzin i pre ovog rata.

  • GB

    7. april 2022 | 11:42

    Doba saradnje sa Rusijom tek dolazi ali ti neces biti pozvana.Saradnja sa ukrajnskim nacistima nije bila nikada odluka prave Britanije vec onog njenog dela koja saradjuje sa glupim Amerima i veruje u njihove globalističke ideje zbog kojih ce i vasa nacija nestati i zbog čega ste vec odavno izgubili svoj identitet i razum. Marš u Ameriku pa tamo prosipaj tvoje gluposti, ni pravim Britancima nisi draga.Izasli ste iz Evrope i sada ste srozana kolonija Amerike, a hocete da se mešate sta će Evropa radi.

  • zota

    7. april 2022 | 11:43

    pa saradnje nikada nije ni bilo,dok ste vi krsili sve moguce sporazume sve je bilo ok e sad kada je Putin rekao dosta ne moze Ukrajina u Nato i poceo operaciju vi kao nema vise saradnje sa Rusijom,pa vi ste krivi za sve sto se desava da ste bili mirni do ovoga nikada ne bi ni doslo,tako da se..te vise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA