≫ 

Ovo je novi Putinov komandant u Ukrajini? BBC piše da ga je postavio zbog velikog problema koji su imali

Tvrde da ima veliko iskustvo sa ratišta

  • 31
Aleksandar Dvornikov Foto: Profimedia/Erik Romanenko/TASS

Prema navodima zapadnih medija, ruska vojska ima novog komandanta koji je na čelu operacija u Ukrajini.

Kako piše BBC, Vladimir Putin je odlučio da reorganizuje svoj komandni lanac u Ukrajini, i na čelo operacije postavio je generala Aleksandra Dvornikova, čoveka koji ima veliko iskustvo u vojnim operacijama u Siriji.

Izvor BBC-ja, za koga se tvrdi da je zapadni diplomata, a koji je insistirao na anonimnosti, rekao je da ovaj komandant ima veliko iskustvo sa ratišta, i da se očekuje da će kontrola i komanda ruske vojske na terenu sada biti bolja.

Ova promena je napravljena, kako se navodi, da se "poboljša koordinacija između jedinica, pošto su ruske jedinice neretko ranije nastupale odvojeno", rekao je zvaničnik.

Rusi se i dalje bore da ostvari svoje ciljeve, 45 dana nakon početka invazije, a zvaničnik je rekao da je ruska taktika zaustavljena manjim brojem ukrajinskih jedinica , uprkos tome što se smatralo da Rusija ima "značajne" snage od nešto manje od 100 operativnih bataljonskih taktičkih grupa.

„Osim ako Rusija ne bude u stanju da promeni svoju taktiku, biće veoma teško da uspe čak i sa ovim ograničenim ciljevima koje su sami korigovali“, rekao je zvaničnik.

On je dodao da bi sada politički imperativi mogli da imaju prednost nad vojnim prioritetima, s tim da Rusija želi da postigne neku vrstu uspeha uoči 9. maja, kada zemlja obeležava pobedu u Drugom svetskom ratu, navodi BBC.

Dvornikov je rođen 1961. godine, a ima titulu heroja Ruske federacije, koju je dobio za učešće u ratu u Siriji.

Armiji Sovjetskog Saveza priključio se 1978. godine, a u karijeri je obavljao mnoge bitne funkcije u ruskoj vojsci. U septembru 2016. godine imenovan je za komandanta Južne vojne oblasti. Putin ga je 23. juna 2020. unapredio u čin generala armije.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ura Z

    9. april 2022 | 10:33

    Kad BBC pise, verujemo 100%. To je sve istina. Oni su poznati po istini. Toliko su amaterski medij da uzimaju snimke iz agresorskih napada amera i nato iz sirije, libije, iraka i samo promene ime grada i napada. Koliko moras biti ogranicen tako nesto uraditi, mrsko im i snimiti ukrajinu. Sramotni medij sa sirenjem lazne propagande.

  • Рус

    9. april 2022 | 10:54

    24 aprila Putin uspešno završava svoju misiju u ukrajini.

  • Boža zemunac

    9. april 2022 | 10:32

    BRAVO. ALEKSANDRE ŽIV BIO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA