Američki stručnjak: Naredne tri nedelje odrediće ishod sukoba u Ukrajini

Ako mi na Zapadu možemo da povećamo osećaj hitnosti u snabdevanju Ukrajinaca, Ukrajinci zaista mogu da izađu iz ovoga sa pobedom, rekao je on

  • 5
Ukrajina rat u Ukrajini, Rusija Foto: Tanjug/AP

Bivši zamenik pomoćnika sekretara za odbranu za Evropu i NATO, Majkl Rajan rekao je da će naredne tri nedelje odrediti ishod rata u Ukrajini.

- Naredne tri nedelje će biti odlučujuće. To će odrediti ishod rata - rekao je on u razgovoru za Sky News.

- Ako mi na Zapadu možemo da povećamo osećaj hitnosti u snabdevanju Ukrajinaca, Ukrajinci zaista mogu da izađu iz ovoga sa pobedom - rekao je on.

On je rekao da dok su Rusi "ponovo preispitali svoj cilj u ratu" kako bi se usredsedili na istočnu Ukrajinu, njihov "glavni problem" bi bio ako bi mogli da "rekonstruišu dovoljno borbene moći" i preuzmu "veoma iskusne" ukrajinske snage na istoku.

Govoreći o nedavnom ruskom imenovanju generala Aleksandra Dvornikova, Rajan je rekao da veruje da će se novi komandant vratiti "klasičnoj ruskoj taktici", uključujući "masovne vazdušne i artiljerijske napade".

- Biće to težak predlog za njih jer mi jednostavno ne procenjujemo da oni imaju energiju da izvedu takvu vrstu kampanje. To će izazvati mnogo brutalnosti, kao što je predsednik Zelenski predvideo. Izgledaće kao Drugi svetski rat, kako je rekao ukrajinski ministar spoljnih poslova. Ali na kraju dana, Rusi će pretrpeti još više žrtava ovim pristupom - rekao je on.

Video: Snimak navodno napuštenih ruskih rovova kod Černobilja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Znamo kako su odredili

    11. april 2022 | 10:34

    U avganistanu I somaliji🤣😂🤣😂🤣

  • 🌴

    11. april 2022 | 09:48

    Mogu da izadju lako da ponovo moraju da izmisle tocak.

  • Gde ste li vi nato fasisti

    11. april 2022 | 10:02

    planirali da otvorite novo zariste

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA