Privatni avion ruskog oligarha "zarobljen" na aerodromu u Britaniji: Prijatelj je Romana Abramoviča

Procenjuje se da letelica vredi oko 13 miliona dolara

  • 1
Eugene Shvidler Foto: Profimedia/Gareth Fuller/PA Images

Velika Britanija je prizemlila avion koji pripada sankcionisanom ruskom oligarhu Evgeniju Švidleru, milijarderu i bliskom prijatelju Romana Abramoviča.

Snimak aviona je na Tviteru objavio britanski sekretar za saobraćaj Grant Šaps.

- Putinov varvarski rat u Ukrajini doveo je do toga da njegovi prijatelji misle da će moći da nastave da lete ovakvim mlaznjacima ili da dovoze svoje superjahte u Veliku Britaniju, a naša poruka je jednostavna: to nije moguće - rekao je on.

Avion Cessna Citation Latitude, za koji se veruje da vredi oko 13 miliona dolara, skinut je iz britanskog registra aviona, zabranjujući mu let u doglednoj budućnosti, prenosi Insider.

Avion ostaje na aerodromu u Londonu, gde je trebalo da prođe kroz prepravke i održavanje. Šaps je prošlog meseca naredio da mu se zabrani letenje, kako bi se započela istraga njegovog vlasnika.

Da podsetimo, Velika Britanija, SAD i EU uvele su sankcije brojnim ljudima i firmama koje se dovode u vezu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom kao odgovor na specijalnu operaciju ruske vojske u Ukrajini.

Video: FBI i Civilna garda upali na jahtu ruskog oligarha: Zaplenjen brod još jednom čoveku bliskom Putinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA