≫ 

Komšije heroji: Spasili trudnicu i dvoje dece iz požara, otac na ulici zatekao srceparajući prizor

Deca su u bolnici i bore se za život, dok je njihova majka van životna opasnosti

  • 1
Demi-Lee Carroll Foto: Facebook/Demi-Lee Carroll

Troje komšija heroja spasili su trudnicu i dvoje dece iz požara koji se dogodio u Prestonu, gradu na severu Engleske

Trudnica je dozivala pomoć kada je u petak uveče njenu kuću zahvatio požar. Ona je sa svoje dvoje dece, trogodišnjom ćerkom i petogodišnjim sinom ostala zarobljena u spavaćoj sobi.

Demi-Li Kerol i Hejden Volstenkroft, oboje 17-godišnjaci, i njihov prijatelj Gordon Simpson čuli su da je neko u nevolji i požurili da porodicu spasu iz plamena.

Deca se sada bore za život u bolnici, piše Mirror.

Njihova majka je takođe u bolnici, ali nije u životnoj opasnosti.

Hejden i Gordon su razbili baštensku ogradu da bi stigli do zadnjeg dela kuće, dok je Demi-Li, i sama majka, pojurila na ulicu ispred kuće.

Demi-Li je rekla da je trudnica uspela da se popne kroz prozor nekoliko trenutaka pre nego što je plamen zahvatio zgradu.

Svedoci su rekli da su oba deteta bila prekrivena čađu i dimom dok su ih iz zapaljene kuće izvlačili vatrogasci dodajući da je otac tada stigao kući i na ulici zatekao svoju decu koja primaju reanimaciju.

- Emocija u njegovom glasu je bila srceparajuća. To je bila najstrašnija stvar koju sam videla - rekla je Demi-Li u razgovoru za The Sun Online.

Demi-Lee Carroll Foto: Facebook/Demi-Lee Carroll

Hejden i Gordon su probili vrata sa katancem. Gordon je zatim skočio kroz zadnji prozor u očajničkom pokušaju da dopre do mališana. Dim je bio toliko gust da su on i Hejden morali da odstupe čak tri puta pokušavajući da se popnu.

Gordon, koji boluje od astme, kasnije je prebačen u bolnicu sa poteškoćama u disanju.

Demi-Li i Hejden čekali su vesti u bolnici do 2 sata ujutru.

- I sama imam sina, star je koliko i devojčica koja je bila u požaru. Nisam mogla da dopustim da umru na takav način. Bilo je to nešto najužasnije što sam videla - dodala je Demi-Li.

Mladić star 24 godine uhapšen je zbog sumnje da je podmetnuo požar.

- Nažalost, deca su i dalje u bolnici sa povredama opasnim po život. Zajednička istraga sa vatrogasnom i spasilačkom službom Lankašira je u toku, a uzrok požara se utvrđuje - rekao je glavni inspektor Grejem Hil iz policije u Lankaširu.

Video: Prvo ih urnisali požari a sada ih potopila poplava: Haos na Eviji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA