Ruska novinarka, koja je protestovala u programu uživo, našla novi posao

Marina Ovsjanikova (43) ubuduće će izveštavati za list Die Welt, kao i za njihov TV informativni kanal, a "uključivaće se i iz Ukrajine i Rusije"

  • 3
Marina Ovsyannikova  Protest na televiziji protiv rata u Ukrajini Printskrin: Twitter/@meduza_en

Nemački list Die Welt angažovao je danas kao dopisnika rusku novinarku koja je privukla pažnju međunarodne javnosti time što je nenajavljeno ušla u studio Prvog kanala ruske državne televizije, svog tadašnjeg poslodavca, tokom informativnog programa koji se emitovao uživo, i osudila rat u Ukrajini.

Marina Ovsjanikova (43) ubuduće će izveštavati za list Die Welt, kao i za njihov TV informativni kanal, a "uključivaće se i iz Ukrajine i Rusije", saopštio je danas vlasnik ovog nemačkog medija Aksel Špringer, prenosi Rojters.

Glavni urednik Velt grupe Ulf Poršard izjavio je da je Ovsjanikova svojim protestom u programu uživo "branila suštu novinarsku etiku - uprkos pretnjama državnom represijom" i dodao da je uzbuđen što će raditi sa njom.

Ovsjanikova je prošlog meseca izjavila da je zabrinuta za svoju bezbednost, da se nada da će njen protest Rusima otvoriti oči i dodala da ne planira da napusti Rusiju, navodi Rojters.

U izjavi, ona je rekla da je prihvatila posao jer se novine "zalažu za ono što hrabri ljudi na terenu u Ukrajini sada tako žestoko brane: za slobodu".

Podsetimo, ona je u programu uživo pokazala natpis na kome je pisalo "Zaustavite rat, ne verujte propagandi, ovde vas lažu". Zadržana 14 sati i na kraju kažnjena sa 30.000 rubalja (oko 280 dolara).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    11. april 2022 | 14:41

    Немци радо у службу примају колаборационисте ! Увек су уз свесрдну помоћ издајника побеђивали ...

  • Da

    11. april 2022 | 14:29

    I biće "objektivna"

  • J...

    11. april 2022 | 18:35

    Ono što je uradila je ustvari je bila potvrda za neće da je ona ,,objektivna" !beše putin potpisao neki zakon gde kazna o neobjektivnom informisanju može biti 10 godina robije?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA