≫ 

Ubijen je pre 12 godina, porodica i dalje traga za odgovorima: Za informacije nude skoro 25.000 evra

Erol Mekenzi je sedeo na klupi da jede i pije kada je tri puta pogođen iz neposredne blizine

  • 0
Errol McKenzie Foto: Met Police

Porodica Erola Mekenzija, koji je ubijen u parku u Londonu pre 12 godina, i dalje ne zna šta se tačno dogodilo te noći i čeka epilog dok policija sada nudi nagradu od 20.000 funti (oko 24.000 evra) za informacije o ubistvu.

Erol Mekenzi, koji je kada je ubijen imao 37 godina, upucan je tri puta iz neposredne blizine pre tačno 12 godina, 11. aprila 2010. godine.

Dok policija kaže da ne postoji očigledan motiv za njegovo ubistvo, postoji određeni broj ljudi koji se našao na snimcima nadzornih kamera, a kojima i dalje žele da uđu u trag, prenosi Sky news.

Uoči godišnjice njegove smrti, ćerka i nećak Erola Mekenzija, Nikol Bent i Tilon Mekenzi, rekli su da njihova porodica "još uvek pati i pokušava da se izbori" sa ubistvom njihovog voljenog i želi da dobije epilog.

- Samo vas molim, ako imate bilo kakvu informaciju, samo se javite. Moji deda i baka pate već 12 godina, samo ih pustite da se odmore. Neka naša porodica dobije zaključak. Nikol je patila, moji ujaci, braća i sestre pate - rekao je Tilon.

U noći kada je ubijen, Mekenzi je bio u Totenhemu i verovatno posetio Nortamberlend park, saopštila je policija.

Viđen je na snimcima nadzornih kamera kako kupuje alkohol i hranu u lokalnoj prodavnici u 23.15 časova i kako se potom uputio u park gde je seo na klupu da jede i pije, a upucan je oko 15 minuta kasnije.

Detektivi su voljni da čuju bilo koga ko je bio u parku u noći ubistva ili ko je možda video Mekenzija u tom području.

Glavni inspektor Dejv Velams rekao je da se nada da će nagrada od 20.000 funti obezbediti dodatne tragove koji bi mogli da dovedu do hapšenja osumnjičenog za ubistvo Erola Mekenzija.

- Ja, s druge strane, mislim da se privrženosti menjaju, lojalnosti se menjaju, i sasvim je izvodljivo, sasvim moguće, da će neko imati grižu savesti i da će zaista istupiti i dati nam taj podatak koji nas upućuje u drugačijem pravcu kako bismo na zadovoljavajući način zaključili ovaj slučaj - rekao je on.

On je dodao da uprkos proteklom vremenu "uvek postoji nada".

Video: Muškarac ubio svoje troje dece i suprugu, pa onda i sebe: Krvoproliće u crkvi u Sakramentu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA