≫ 

Boris Džonson: Platio sam kaznu zbog kršenja mera, ne želim da kažem koliko

Nije želeo da kaže o kom je iznosu reč

  • 8
Boris Džonson Foto: Tanjug/AP

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je da prihvata novčanu kaznu zbog kršenja pravila karantina 2020. godine i da razume gnev javnosti povodom toga, ali da tada nije mislio da krši zakon.

- Moram reći, iskreno, u to vreme mi nije palo na pamet da bi to moglo biti kršenje pravila. Ali naravno, policija je utvrdila drugačije i u potpunosti poštujem rezultat njihove istrage - rekao je Džonson za BBC, a prenosi Indeks.

Novinarima je potvrdio da je kaznu platio, ali nije želeo da kaže o kom je iznosu reč. Policija je takođe kaznila njegovu suprugu i ministra finansija Rišija Sunaka.

Policija je ranije danas saopštila da će izreći još najmanje trideset kazni za ljude koji su prisustvovali okupljanjima u Džonsonovim kancelarijama i rezidenciji, čime su kršili lok-daun koji je tada bio na snazi. Ukupno će biti kažnjeno više od 50 ljudi.

Zabave u Daun Stritu, dok su na snazi bile stroge mere ograničenja kretanja i okupljanja, održavali su se u maju, junu, julu i septembru 2020. godine i u januaru i aprilu prošle godine. Opozicioni političari su ranije pozvali Džonsona da podnese ostavku, nakon što se utvrdilo da je kršio mere koje je donela njegova vlada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA