≫ 

Osumnjičeni za pucnjavu u Njujorku objavljivao snimke pune mržnje i besa, dan pre napada govorio o ropstvu

Ponuđena je i nagrada od 50.000 dolara za informacije koje bi dovele do njegovog hapšenja

  • 3
Frank James njujork metro napadač pucnjava Foto: Tanjug/AP

Osumnjičeni za napad na metro stanici u Bruklinu, Njujorku, objavio je stotine snimaka na svom Jutjub kanalu u kojima osuđuje zločin u Njujorku, detaljno opisuje svoje bitke sa socijalnim radnicima i daje besne izjave protiv belaca, Portorikanaca, Jevreja, klimatskih promena i policije.

Policija je Frenka Džejmsa (62) identifikovala kao "osobu od interesa" u pucnjavi i rekla da je iznajmio teretni kombi U-Haul u ponedeljak u Filadelfiji, i njime se odvezao do Bruklina.

Kombi je pronađen napušten oko osam kilometara od mesta pucnjave, a ključ je ostavljen na mestu zločina, prenosi Daily mail.

Ponuđena je i nagrada od 50.000 dolara za informacije koje bi dovele do njegovog hapšenja.

U utorak uveče policija je objavila fotografiju Džejmsa sa njegovog naloga na Jutjubu, gde je objavljivao snimke pod imenom "Prophet of Truth88" (Prorok istine).

Džejms je objavio više od 450 snimaka na Jutjubu u poslednje tri godine, ispunjene besom.

Njegovi video snimci puni psovki prikazuju ga kako govori o stanju sveta kako ga on vidi, iznošenje svojih pritužbi, preteći da će "ubiti sve što je na vidiku" i deli teorije zavere - kao što je tvrdnja da kule bliznakinje nikada nisu mogle da budu oborene 11. septembra avionima.

Govorio je o psihijatrijskim ustanovama u kojima je boravio u Bronksu i Nju Džersiju, govoreći da osoblje nije uspelo da mu pomogne i da ga je "učinilo još opasnijim".

- Gospodine gradonačelniče, ja sam žrtva vašeg programa mentalnog zdravlja. Imam 63 i pun sam mržnje, besa i gorčine - rekao je u jednom snimku obraćajući se gradonačelniku Njujorka Eriku Adamsu.

Kritikovao ga je i što nije uradio više da reši pitanje beskućnika.

- Erik Adams, šta ti radiš brate? Šta se dešava sa beskućnicima? Svaki vagon je pun beskućnika, bilo mi je loše i nisam mogao da stojim, morao sam da idem od vagona do vagona - rekao je govoreći o metrou.

Njujorška policija je rekla da je povećala obezbeđenje Adamsu nakon što su otkrili ove snimke.

Džejms je dan pre pucnjave objavio još jedan snimak, u kojem je upozorio mlade da ne ulaze u nasilje, govorio o rasizmu u društvu i o tome da želi da ubija ljude.

Rekao je da se situacija nije promenila po Afroamerikance, da ropstvo i dalje postoji.

Da podsetimo, do incidenta je došlo u utorak tokom jutarnjeg špica, u vozu na stanici "36. ulica" u gradskoj četvrti Sanset park u Bruklinu.

Napadač je aktivirao dimne bombe i upucao više osoba u vozu na stanici podzemne železnice u Bruklinu u Njujorku i pri tome ranio više od 20 ljudi, pre nego što je pobegao.

Video: Ovo nije terorizam, napadač još u bekstvu: Horor pucnjava u njujorškom metrou

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    13. april 2022 | 10:48

    Počelo je počelo.

  • Гаргамел

    13. april 2022 | 11:12

    Очекивао сам да ће написати да је подржава специјалну војну акцију РФ у Украјини.

  • 534

    13. april 2022 | 12:01

    Čovek je u pravu za bliznakinje a treću zgradu koja se takođe srušila iako u nju ništa udarilo nije niko ni ne spominje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA