≫ 

"Krim i dalje smatram Ruskim": Le Penova otkrila u kom slučaju bi došla u Moskvu

Le Penova ne žali što joj je zabranjen ulazak u Ukrajinu

  • 8
Mari Marine Le Pen Foto: Profimedia/LIONEL BONAVENTURE/AFP

Kandidatkinja za predsednicu Francuske Marin Le Pen izjavila je danas da će ukoliko bude izabrana za šefa države, posetiti Moskvu, ali ne dok traju sukobi u Ukrajini.

- Dok se rat ne završi i dok se ne okonča mirovni sporazum između Rusije i ukrajine, dok Rusija ne napusti ukrajinsku teritoriju, ne vidim razlog da posetim tu zemlju - rekla je Le Penova u intervjuu za TV BFM.

Poređenja radi, njen protivkandidat na izborima i aktuelni predsednik Emanuel Makron posetio je Moskvu 7. februara i od tada je u stalnom kontaktu sa ruskim predsednikom. On je u više navrata rekao da njegova zemlja ulaže napore u rešavanju sukoba između Rusije i Ukrajine.

Le Penova se u intervjuu osvrnula i na Krim za koji je rekla da ga i dalje smatra ruskim, a onda je dodala i da ne žali što joj je zabranjen ulazak u Ukrajinu.

- Istorija se ne može prepisati. Na Krimu je održan referendum, Krim je bio ukrajinski 26 godina, nekada je bio ruski i ljudi su poželeli da se ponovo ujedine sa Rusijom - rekla je ona.

Ona je zatim dodala da ne planira odlazak u Ukrajinu, čak iako bi joj ta zemlja ukinula zabranu ulaska.

Podsetimo, u prvom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj Marin Le Pen je osvojila 23,15 odsto glasova, dok je Makron osvojio 27,84 odsto. Drugi krug izbora biće održan 24. aprila

Video: Ovo je snimak krstarice Moskva pre oštećenja: Velika eksplozija dogodila se na ruskom brodu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    13. april 2022 | 22:30

    За време АГРЕСИЈЕ САД НАТО пакта на Југославију МАРИНА ЛА ПЕН је била на нашим манифестацијама против агресије .То је штета не само за Француску већ за цео свет што јојнеће дати фашисти да ОНА буде будући Председник Француске .

  • Zoran

    13. april 2022 | 21:43

    A šta veli za Kosovo, to mene zanima. Briga me za Rusiju i Ukrajinu.

  • haj

    13. april 2022 | 21:50

    žao mije to joj neče uspet nikad da bude presednik francuske

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA