Kruži fotografija Britanca kog su navodno zarobili Rusi: U lisicama je, ima povrede na licu?

On se preselio u Ukrajinu 2018. godine i kasnije se pridružio oružanim snagama zemlje

  • 38

Britanski dobrovoljac, koji se borio zajedno sa ukrajinskim trupama u Mariupolju, fotografisan je sa lisicama na rukama nakon što su ga navodno zarobile ruske snage.

Ejdan Aslin (28) iz Velike Britanije preselio se u Ukrajinu 2018. godine i kasnije se pridružio oružanim snagama zemlje, ali je navodno bio primoran da se preda pre dva dana nakon što je opkoljeni lučki grad ostao bez zaliha i municije.

Na njegovom zvaničnom nalogu na društvenim mrežama, koji trenutno vodi jedan od njegovih prijatelja, objavljena je fotografija Ejdana sa lisicama na rukama, a vidljive su i povrede na njegovom čelu i očima.

- Upravo sam dobio ovo, izgleda kao da su se dočepali Ejdana - piše u opisu fotografije.

Nije poznato gde se on trenutno nalazi, prenosi Independent.

U prethodnoj objavi na njegovom nalogu ističe se da im se on javio.

- Prošlo je 48 dana, uradili smo najbolje što smo mogli da odbranimo Mariupolj, ali nismo imali drugog izbora nego da se predamo Rusima. Nemamo hrane ni municije, nadam se da će se ovaj rat uskoro završiti - piše u ranijoj objavi.

Ejdan je ranije na nalogu na Instagramu obaveštavao pratioce o konfliktu u Ukrajini, ali je stranica obrisana prošle nedelje.

On je u utorak ujutru nazvao svoju porodicu i rekao im da njegova jedinica u Mariupolju ostaje bez municije i hrane i da im je naređeno da se predaju.

Rekao je da se 36. brigada marinaca borila 48 dana uzastopno i da je iscrpljena. Čak 1.000 muškaraca iz 36. brigade, od kojih je 300 ranjeno, navodno je zarobljeno.

Njegova majka, govoreći iz svog doma u Notingemširu, rekla je da je prepoznala karakterističnu tetovažu svog sina "Happy Days" na slici objavljenoj na društvenim mrežama.

- To je Ejdan. To su njegove tetovaže. Postoji slaba nada da je to fotošopirana slika, ali ne mogu to da vidim. Ejdan je pripadnik ukrajinskih oružanih snaga i kao takav je ratni zarobljenik i prema njemu se mora postupati humano - rekla je Ang Vud.

Ona je dodala kako izgleda da je njen sin pretučen i pozvala britansku vladu da se uključi i omogući puštanje njenog sina, jer je i dalje britanski državljanin.

Video: Poslednji srpski vozač kamiona iz Ukrajine stigao u Beograd: Pomogli su mi volonteri Crvenog krsta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cober

    15. april 2022 | 16:45

    Mama,sad si se setila da ga puste,gde si bila kad je bio borac nacista.

  • Igi

    15. april 2022 | 16:39

    Sta trazi u Ukrajinu. Treba ga poslati u Sibir jedno 40god.

  • Гаргамел

    15. april 2022 | 16:38

    Мајка зна његова права ... занимљиво! Јел зна мајка која су пра ускраћена Русима у Украјини?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA