Zelenski: Putin bi mogao da se okrene nuklearnom oružju jer ne ceni živote Ukrajinaca

U više navrata su i strani zvaničnici upozoravali da bi Putin mogao da iskoristi nuklearno oružje u Ukrajini u slučaju da bude sateran u ćošak

  • 25
Volodimir Zelenski Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekao je u intervjuu za CNN da sve zemlje na svetu treba da budu spremne na mogućnost da bi ruski predsednik Vladimir Putin mogao da upotrebi nuklearno oružje u ratu protiv Ukrajine.

On je danas u intervjuu koji je dao iz svog kabineta u Kijevu rekao da bi Putin mogao da se okrene hemijskom ili nuklearnom oružju jer ne ceni živote Ukrajinaca.

-Treba da razmišljamo o tome, da s ene plašimo toga, već da budemo spremni. Ovo nije samo pitanje za Ukrajinu već za ceo svet - rekao je Zelenski.

Jedan od najvažnijih ruskih krstarica "Moskva"potonula je juče u Crnom moru. Ukrajina sve vreme tvrdi da su oni pogodili plovilo, dok Rusija navodi da je izbio požar nakon eksplozije municije. Istovremno, Rusija nastavlja da ispaljuje krstareće rakete na predgrađe Kijeva i još uvek ima sposobnost da gađa ukrajinsku prestonicu oružjem dugog dometa.

U više navrata su i strani zvaničnici upozoravali da bi Putin mogao da iskoristi nuklearno oružje u Ukrajini u slučaju da bude sateran u ćošak. Direktor CIA rekao je juče da pažljivo posmatra tu mogućnost, ali je dodao da SAD do sada nisu videle nijedan znak da se Rusija sprema na ovakav korak.

Video: Udaraju na zgrade, vrtiće, meta im je sve živo: Zelenski tvrdi da Rusi bombarduju stambena naselja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ze

    15. april 2022 | 19:59

    Mslm da Rusi vole Ukrajince. Ne vole naciste.

  • kolektivna amnezija

    15. april 2022 | 19:54

    Evo Samo što nisu krenuli da te spasu tvoji usa i nato . Ti si kriv za smrt svakog svog civila.

  • Mire

    15. april 2022 | 20:20

    Brži ti je jezik od pameti ! Sam sebe lažeš i misliš da je istina . Rusi da hoće sravnili bi celu ukrajinu za manje od 3 dana ali neće da ubijaju svoj narod . Ako si hrabar i jak izvedi naciste i vojsku van grada i nemoj koristiti živi štit .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA