Papa Franja o državama koje selektvno primaju izbeglice: Dele ih po boji kože, mi smo rasisti i to je loše

Papa Franja je govoreći o postojanju "kainskog ratnog plana", naveo da razume čelnike koji kupuju oružje, da ih ne opravdava, ali da ih razume, jer moramo da se branimo.

  • 13
Papa Franja molitva mir Ukrajina

Foto: Tanjug/AP

Papa Franja ocenio je danas da je rasizam u pozadini činjenice da mnoge zemlje izražavaju veću dobrodošlicu izbeglicama iz ratom pogođene Ukrajine, nego onima iz drugih delova sveta.

Govoreći za italijansku televiziju RAI, papa je rekao da su najslabiji uvek najviše patili u ratovima.

- Izbeglice su podeljene. Prva klasa, druga klasa, po boji kože, dolaze li iz razvijene zemlje ili nerazvijene. Mi smo rasisti. I to je loše - rekao je papa Franja.

Papa će večeras predvoditi put krsta u Koloseumu, u Rimu, prvi put od 2019. godine, koji će biti obeležen porukom mira, za prestanak rata u Ukrajini, prenela je Hina.

- U ovom trenutku u Evropi ovaj rat nas jako pogađa. Ali pogledajmo malo dalje. Svet je u ratu, svet je u ratu! Sirija, Jemen, zatim se setimo proteranih Rohindža, bez domovine. Rat je svuda - rekao je on.

Papa Franja je govoreći o postojanju "kainskog ratnog plana", naveo da razume čelnike koji kupuju oružje, da ih ne opravdava, ali da ih razume, jer moramo da se branimo.

- Živimo s tim demonskim planom (koji kaže) da se međusobno ubijamo zbog želje za vlašću, želje za sigurnošću, želje za tolikim stvarima - istakao je on.

Video: Snimak koji je obišao svet: Papa udario vernicu, pa pokušao da objasni šta se dogodilo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zasto da ne

    15. april 2022 | 23:54

    posalji crnce i arape u tvoju argentinu

  • Гаргамел

    16. april 2022 | 05:51

    Лоше је што католичке државе изазивају ратове и покрећу миграције ...

  • Jovica

    16. april 2022 | 01:39

    Većie radite od crnaca ne postoje.ja sam radio kod Indusa u Kanadi nikad nisam čuo od nijednog tamnije puti čoveka nešto lepo o belcu. Zovu nas white trash, stalno govore kako belci nisu nizašta i ne znaju da rade i pored mojih 60 sati nedeljno. Svi su isti. Sad radim kod kanadjana oni su isti samo što je to kod njih tako lepo upakovano da nebi došlo do tužbe.ali svi mrze sve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA