≫ 

Glavni optuženi za teroristički napad u Parizu se plačući izvinio žrtvama: Molim vas, mrzite me umereno

Abdeslam je plakao dok se obraćao preživelima u sudnici

  • 1
Suđenje u Parizu Salah Abdeslam Foto: Tanjug/AP

Salah Abdeslam, za koga se veruje da je jedini preživeli član grupe islamističkih ekstremista koja je ubila 130 ljudi u više terorističkih napada u Parizu 2015. godine izvinio se žrtvama na današnjem suđenju, preneli su francuski mediji.

Istražitelji veruju da je Abdeslam bio deo odreda koji je napao šest restorana i barova, koncertnu dvoranu Bataklan i fudbalski stadion, preneo je Rojters.

Od 20 optuženih on je jedini direktno optužen za ubistvo, pokušaj ubistva i uzimanje talaca.

- Želim da izrazim saučešće i izvinjenje svim žrtvama - rekao je Abdeslam (32) tokom završnog svedočenja na sudu, naveo je Frans Inter.

Abdeslam je plakao dok se obraćao preživelima u sudnici.

- Molim vas da me mrzite umereno... Molim vas da mi oprostite. To vas neće izlečiti, ali znam da dobre reči mogu pomoći, a ako ovo pomogne čak i samo jednoj od žrtava, to će biti pobeda za mene - rekao je Abdeslam, preneo je Frans Inter.

Podsetimo, devet napadača i bombaša samoubica takozvane "Islamske države" izveli su 13. decembra 2015. godine gotovo istovremene napade na nekoliko lokacija u Parizu. Napade su izvršili na fudbalskom stadionu, na restorane i kafiće i u koncertnoj dvorani Bataklan.

Video: Teroristički napad u Parizu: Odrubio nastavniku glavu vičući Alahu akbar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA