Supruga uhapšenog Putinovog saveznika ima predlog za Džonsona: "Pomozite mi da vratim Viktora"

Poručuje mu da ima uticaj na ukrajinskog predsednika Volodomira Zelenskog i da traži razmenu supruga Viktora za britanske državljane Ejdena Aslina i Šona Pinera, koji su se predali Rusima

  • 2
Oksana Marčenko supruga i Viktor Medvedčuk Foto: Youtube/Оксана Марченко, Facebook/Володимир Зеленський

Oksana Marčenko, supruga Viktora Medvedčuka koga je nedavno uhvatila ukrajinska vojska, objavila je video u kojem se obraća britanskom premijeru Borisu Džonsonu.

Poručuje mu da ima uticaj na ukrajinskog predsednika Volodomira Zelenskog i da traži razmenu supruga Viktora za britanske državljane Ejdena Aslina i Šona Pinera, koji su se predali Rusima.

- Dragi premijeru Džonson, ja sam Oksana Marčenko, supruga političara Viktora Medvedčuka. Molim vas za pomoć, za razmenu mog supruga, koga su ilegalno zadržale kijevske vlasti iz političkih razloga i lažnih optužbi, za stanovnike vaše zemlje, Ejdena Aslina i Šona Pinera, koji su se predali ruskoj vojsci. Gospodine premijeru, imate veliki uticaj na predsednika Zelenskog, ako vam je stalo do vaših građana, pomozite njihovim porodicama i prijateljima vratiti Ejdena i Šona. Pomozite mi da vratim Viktora - poručila je.

Podsetimo, Viktor Medvedčuk, proruski političar, bio je u kućnom pritvoru zbog sumnje za izdaju, ali je pobegao nekoliko dana nakon početka ruskih specijalnih operacija. Ukrajinska bezbednosna služba saopštila je u utorak da ga je uhapsila.

Viktor Medvedchuk Medvedčuk Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na Tviteru je objavio i fotografiju uhapšenog Medvedčuka koji je bio u ukrajinskoj vojnoj uniformi, raščupan i vidno umoran sa lisicama na rukama.

Zelenski je kasnije predložio da se proruski političar zameni za ukrajinske vojnike koje su zarobile ruske trupe.

- Predlažem Ruskoj Federaciji da zamenimo ovog njihovog "tipa" za ukrajinske muškarce i žene u ruskom zarobljeništvu - rekao je Zelenski na Telegramu.

Inače, sam Putin je, prema pisanju nekih medija, kum Medvedčukovoj ćerki.

Video: Kulja gusti dim iznad ukrajinske luke: Ukrajinci tvrde da su uništili ruski ratni brod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    16. april 2022 | 19:24

    ...s obzirom da je Zelenski totalno odlepio na kraju će i EU da digne ruke od njega jer je sjebo Ukrajinu a i EU takodjer... Ameri ga izdresirali samo tako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA