Zelenski otkrio kako bi izgledao sporazum sa Rusijom i upozorio: U ovom slučaju "stavlja tačku na pregovore"

Zelenski je upozorio da će Kijev odbiti da pregovara sa Moskvom u slučaju uništenja ukrajinske vojske u Mariupolju

  • 26
Volodimir Zelenski Foto: Tanjug/AP

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da bi budući mirovni sporazum sa Rusijom mogao da se sastoji od dva osnovna dokumenta: bilateralnog sporazuma o budućim odnosima Kijeva i Moskve i bezbednosnih garancija za Ukrajinu.

- Mirovni sporazum sa Rusijom može se sastojati od dva dokumenta. Jedan od njih treba da se odnosi na bezbednosne garancije za Ukrajinu, a drugi direktno da definiše odnose Ukrajine i Ruske Federacije - rekao je Zelenski.

On je kazao da su SAD, Velika Britanija, Italija i Turska izrazile spremnost da budu ukrajinski garanti tog sporazuma, iako za sada nema zvanične potvrde o tome, prenosi ukrajinski portal Strana.

Međutim, Zelenski je upozorio da će Kijev odbiti da pregovara sa Moskvom u slučaju uništenja ukrajinske vojske u Mariupolju.

- Mariupolj je, možda, kao deset Borođanki i želim da kažem da će uništenje naše vojske, naših momaka, staviti tačku na sve pregovore - rekao je predsednik Ukrajine.

Video: Bajden: Putin je ratni zločinac, nanosi pustoš Ukrajini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA