≫ 

Zelenski odgovorio Makronu: Dođi u Ukrajinu i sam se uveri da li je ovo genocid

U razgovoru objavljenom u nedelju ukrajinski predsednik je takođe rekao da želi da Džo Bajden poseti Ukrajinu jer ga je ove nedelje iznenadio izjavom u kojoj Ruse optužuje za genocid

  • 25
Emanuel Makron Volodimir Zelenski Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da je pozvao Emanuela Makrona da dođe u Ukrajinu i lično se uveri da ruske snage sprovode genocid, što je pojam koji njegov francuski kolega zasad ne želi da upotrebi.

- Razgovarao sam s Emanuelom. Mislim da je ovo uradio jer želi da podstakne Rusiju na dijalog - rekao je Zelenski obrazlažući odbijanje francuskog lidera da osudi "genocid" u Ukrajini, za razliku od američkog predsednika Džoa Bajdena.

Ukrajinski predsednik je u sredu rekao da ga ovo odbijanje francuskog kolege veoma boli.

- Rekao sam mu da bih želeo da razume da ovde nije reč o ratu i da ovo nije ništa drugo nego genocid. Pozvao sam ga da dođe kad bude imao priliku. Doći će i videće i siguran sam da će onda razumeti - kaže lider Ukrajine.

Emanuel Makron, koji je usred kampanje za drugi predsednički mandat na izborima koji se sledeće nedelje održavaju u Francuskoj, rekao je u četvrtak da pravni stručnjaci, a ne političari, moraju da ocene da li je reč o genocidu i da "učestvovanje u verbalnoj eskalaciji" neće pomoći Ukrajini.

U razgovoru objavljenom u nedelju ukrajinski predsednik je takođe rekao da želi da Džo Bajden poseti Ukrajinu jer ga je ove nedelje iznenadio izjavom u kojoj Ruse optužuje za genocid.

Video: Zelenski posetio ranjenu tinejdžerku u bolnici, ona mu otkrila da je postao TikTok zvezda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srkimaja

    17. april 2022 | 22:03

    Olako koristite rec genocid i obesmisljavate je..... a prave genocide niste osudili.....

  • Srboljub

    17. april 2022 | 22:05

    Ne mogu da verujem koliko su ovi Amerikanci bez mašte pa godinama još od rata u Bosni i Iraku koriste te iste floskule o genocidu i hemiskom oružju za medijsku propagandu. Pitam se kakvi li su i ti koji 'padaju' na te priče o genocidu kao da je teško pročitati tačnu definiciju genocida.

  • Рус

    17. april 2022 | 22:51

    Upamtite ovaj komentar. Drugi Čaučesku.. to je sudbina ovog ukrajinskog predsednika..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA