Raste broj obolelih sa simptomima korona virusa u Šangaju: Preminulo još 7 osoba

Nadležni u Šangaju postavili su cilj da se do srede zaustavi širenje virusa van karantinskih područja

  • 0
Šangaj, Kina, korona, kovid 19 Foto: Tanjug/AP

Vlasti kineskog grada Šangaja saopštile su danas da je sedam osoba umrlo u ponedeljak od posledica infekcije virusom korona.

To je više od tri smrtna slučaja, koliko je prijavljeno za nedelju, preneo je Rojters.

Vlasti su saopštile da je u ponedeljak registrovano i 17.332 nova lokalna asimptomatska slučaja koronavirusa, što je manje u odnosu na 19.831, koliko je bilo prethodnog dana.

Prijavljeno je i 3.084 simptomatska slučaja, u odnosu na 2.417 juče, a ovaj broj uključuje 974 asimptomatične osobe koje su kasnije razvile simptome, navodi britanska agencija.

Podsećamo, nadležni u Šangaju postavili su cilj da se do srede zaustavi širenje virusa van karantinskih područja. Ostvarenje tog cilja bi praktično značilo da bi u najvećem kineskom gradu bilo moguće dodatno ublažavanje restriktivnih mera i povratak u normalne tokove života.

Šangaj je postao epicentar najveće epidemije u Kini od kada je virus prvi put identifikovan u Vuhanu krajem 2019. godine.

Od tada je potvrđeno više od 320.000 inficiranih korona virusom.Stanovnici Šangaja izrazili su frustraciju zbog restriktivnih mera i poteškoća u nabavci hrane, izgubljenog prihoda, razdvojenih porodica i loših uslova u centralnim karantinskim centrima.

Video: Dramatičan snimak iz Šangaja: Ceo kvart u blokadi zbog jednog slučaja korone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA