≫ 

Zelenski rekao da je Ukrajina mogla da završi rat i otkrio razlog zašto se to nije dogodilo

Zelenski je rekao da je "u svim razgovorima i pregovorima sa liderima demokratskog sveta nepravedno što je Ukrajina i dalje prinuđena da traži ono što njeni partneri godinama čuvaju“

  • 18
Volodimir Zelenski Foto: Tanjug/AP

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je u svom obraćanju sinoć rekao da bi Ukrajina, da je imala pristup boljem oružju, završila ovaj rat.

- Da je Ukrajina imala oružje koje može da se poredi sa onim koji Rusi koriste, do sad bismo već završili ovaj rat - rekao je Zelenski.

Zelenski je rekao da je "u svim razgovorima i pregovorima sa liderima demokratskog sveta nepravedno što je Ukrajina i dalje prinuđena da traži ono što njeni partneri godinama čuvaju“.

On je rekao da ako ove zemlje imaju oružje i municiju koje su Ukrajini potrebni, „njihova je moralna dužnost da pomognu u zaštiti slobode, da spasu živote hiljada Ukrajinaca“.

Zelenski je dalje dodao da će, ako njegova zemlja dobije oružje koje joj je obećano u narednim nedeljama, to spasiti živote hiljada ljudi.

Predsednik Ukrajine je dodao da je pojačan intenzitet ruske vatre u Harkovu u Donbasu i u Dnjepropetrovskoj oblasti, čak i na civilne strukture.

- Sudbina desetina hiljada stanovnika Mariupolja koji su preseljeni na teritorije pod ruskom kontrolom je nepoznata - rekao je Zelenski.

Video: Putin doneo odluku: Snage za nuklearno odvraćanje u posebnom režimu pripravnosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajko

    20. april 2022 | 07:41

    Poenta je što celi svet nema oružje koje poseduje rusija ! Tako da je bilo bolje da ste se predali treci dan spasao bi mnoge živote !!

  • Iggy

    20. april 2022 | 08:03

    Moze da okonca rat samo predajom i to je to

  • SS

    20. april 2022 | 07:41

    ...a da ti pošalju nuklearne rakete? Mislio sam da se boriš za Ukrajince ali sad vidim da si ti jedan bolesnik Bajdenov.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA