≫ 

Supruga Asanža reagovala na odluku suda o izručenju

Stela Moris reagovala na odluku suda u Londonu da odobri izručenje njenog supruga

  • 1
Julian Assange Stella Moris Džulijen Asanž Stela Moris Foto-montaža: Profimedia/Alamy/PA Images, Profimedia/PA Images/Dominic Lipinski

Stela Moris, supruga osnivača Vikiliksa, reagovala je na odluku suda u Londonu da odobri izručenje Džulijana Asanža Sjedinjenim Američkim Državama.

- Ovo je politički slučaj. I sad potpisom suda sve odlazi u politiku. Pustite Džulijana Asanža - rekla je Stela nakon ročišta.

Ona je rekla da Velika Britanija nema obavezu da izruči Asanža SAD.

- Ne samo to, njene međunarodne obaveze zahtevaju da zaustavi proces ekstradicije. Nemojte ga izručiti zemlji koja je ušla u zaveru da ga ubije - rekla je Asanžova supruga dodajući da ministar unutrašnjih poslova i premijer to mogu da zaustave u svakom trenutku.

Podsetimo, britanski sudija je danas zvanično odobrio izručenje Asanža Sjedinjenim Državama kako bi se suočio sa optužbama za špijunažu. Slučaj će sada ići na odluku britanskom ministru unutrašnjih poslova, a osnivač Vikiliksa i dalje ima pravne mogućnosti da uloži žalbu.

Naredba dolazi nakon što je Vrhovni sud Ujedinjenog Kraljevstva prošlog meseca odbio Asanžu dozvolu da se žali na odluku nižeg suda da bi mogao biti izručen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA