≫ 

Snažan zemljotres jačine 6,7 stepeni po Rihteru pogodio obalu Nikaragve

Potres se osetio u susednim državama Salvadoru i Kostariki, a nakon zemljotresa nije izdato upozorenje na cunami, izvestio je USGS

  • 0
Zemljotres seizmograf Foto: Shutterstock

Zemljotres jačine 6,7 stepeni Rihterove skale pogodio je danas pacifičku obalu Nikaragve, u blizini ribarskog sela koje je i popularno odmaralište, a za sada nema izveštaja o eventualno povređenima i pričinjenoj šteti, prenosi Rojters.

Epicentar zemljotresa bio je na moru, na dubini od 25,3 kilometara i na udaljenosti od 58 kilometara od mesta Masačapa, na oko sat vožnje jugozapadno od glavnog grada Managve, gde je takođe zabeleženo snažno podrhtavanje, saopštila je američka Agencija za seizmološka istraživanja (USGS).

Potres se osetio u susednim državama Salvadoru i Kostariki, a nakon zemljotresa nije izdato upozorenje na cunami, izvestio je USGS.

Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) ranije je saopštio da je zemljotres bio magnitude 6,9 i bliže površini, navodi Rojters.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA