Pokrenuta istraga o Džonsonovim postupcima oko kršenja kovid propisa

Poslanici su usvojili inicijativu za formiranje parlamentarnog komiteta kako bi se utvrdilo da li negiranje Džonsona da je kršio pravila predstavlja nepoštovanje Donjeg doma parlamenta

  • 3
Boris Džonson Tanjug/AP

Britanski poslanici danas su pokrenuli istragu povodom optužbi da je premijer Boris Džonson pogrešno informisao parlament svojim inicijalnim odgovorima na izveštaje da su on i članovi njegovog osoblja kršili propise o lokdaunu zbog kovida-19.

Poslanici su usvojili inicijativu za formiranje parlamentarnog komiteta kako bi se utvrdilo da li negiranje Džonsona da je kršio pravila predstavlja nepoštovanje Donjeg doma parlamenta, prenosi Rojters.

- Nije mi palo na pamet ni tada, ni kasnije, da okupljanje u kabinetu neposredno pre vitalnog sastanka o strategiji borbe protiv kovida-19 može da predstavlja kršenje pravila. Ponavljam da je to bila moja greška i izvinjavam se zbog toga, bezrezervno - rekao je ranije Džonson.

Video: Sve ispale premijera Velike Britanije, Borisa Džonsona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA