≫ 

Kremlj reagovao na optužbe Stejt departmenta da je Putin "izveo šou za medije"

Zvaničnici Stejt Departmenta rekli su ranije da je tvrdnja Vladimira Putina da su ruske trupe oslobodile opkoljeni grad dezinformacija

  • 3
Kremlj Foto: Pixabay

Zvanična Moskva saopštila je da nema ni "zrna istine" u izjavama Stejt departmenta o "dezinformacijama Putina o situaciji u Mariupolju".

Zvaničnici Stejt Departmenta rekli su ranije da je tvrdnja Vladimira Putina da su ruske trupe oslobodile opkoljeni grad dezinformacija.

- Nema ni zrna istine u izjavi američkog Stejt departmenta o „dezinformacijama” ruskog predsednika Vladimira Putina o situaciji u Mariupolju, treba se rukovoditi informacijama ruskog Ministarstva odbrane - rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Ranije je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, na sastanku sa Putinom, rekao da je u protekla dva dana, od 14 do 16 sati, proglašen režim tišine, potpuno obustavljena sva neprijateljstva, otvoreni humanitarni koridori za izlaz civila koji se možda nalaze na teritoriji Azovstala, ali da do sada niko nije napustio mariupoljski pogon.

Kasnije je portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs izjavio da ukrajinske snage i dalje drže Mariupolj.

- Razumemo da ukrajinske snage i dalje drže svoje pozicije i postoji svaki razlog da se veruje da je šou za medije predsednika Putina i njegovog ministra koji smo videli još jedna u nizu dezinformacija iz njihovog izlizanog priručnika - rekao je portparol Stejt Departmenta Ned Prajs na brifingu za novinare.

Šojguovu izjavu da je urbani deo Mariupolja okupirala ruska vojska jedan američki zvaničnik nazvao je dezinformacijom.

Video: Bajden: Putin je ratni zločinac, nanosi pustoš Ukrajini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Striko

    22. april 2022 | 16:37

    Pa nije Putin suntavi Dzo, da se rukuje sa vazduhom.

  • Liko

    22. april 2022 | 23:10

    Oni polaze od sebe.

  • Sinisa

    22. april 2022 | 18:19

    Putin je vise puta uhvacen u lazi sto je ruska praksa jos iz vremena SSSRa. On je tvrdi komunista staljinistickog tipa,bio mu je i otac i deda tako da u Boga ne veruje i nema tu kocnicu za laz.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA