≫ 

Oglasio se predsednik samoproglašene Donjecke republike Pušilin

On je spomenuo Pridnestrovlje, gde su se dogodile dve eksplozije

  • 0
Ukrajina rat u Ukrajini Rusija Donjeck Foto: Profimedia/Bobylev/TASS

Predsednik samoproglašene Donjecke narodne republike (DNR) Denis Pušilin smatra da je posle izlaska na granice Donjecke oblasti potrebno započeti sledeću fazu operacije u Ukrajini, s obzirom na, kako je rekao, "situaciju u Pridnjestrovlju i granatiranje pograničnih regiona Rusije".

- Naravno, za nas je važna brzina - brzina izlaska na ustavne granice kako bismo nastavili naredne faze operacije, koje su praktično neophodne nakon onoga što se, vidimo, dešava u Pridnestrovlju, u pograničnim regionima Rusije - rekao je Pušilin, prenosi RIA Novosti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova samoproglašenog Pridnjestrovlja, na istoku Moldavije, saopštilo je danas da je došlo do dve eksplozije u selu Majak, u Grigoriopoljskoj oblasti.

Eksplozije su onesposobile dve najjače antene radio centra koji emituje program ruskog radija, prenela je agencija RIA Novosti.

Prema preliminarnim podacima Ministarstva unutrašnjih poslova nepriznate Pridnjestrovske Moldavske Republike, na zgradu Ministarstva državne bezbednosti u Tiraspolju ispaljeno je više granata iz ručnog protivtenkovskog bacača.

Pridnjestrovlje se nalazi na istoku Moldavije i 1990. godine se otcepilo od te države nakon kratkog građanskog rata posle raspada Sovjetskog Saveza.

Video: Ljute borbe nastavljene u Mariupolju: Počeo novi napad na Azovstal

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA