Berbok: Nejasno je ko stoji iza napada u Pridnjestrovlju

Berbok je u nemačkom parlamentu rekla da je situacija u Moldaviji "izuzetno kritična"

  • 5
Sergej Lavrov, Analena Berbok Foto: Tanjug/AP

Nejasno je ko stoji iza napada koji su se dogodili u samoproglašenoj republici Pridnjestrovlje, izjavila je danas nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok.

Berbok je u nemačkom parlamentu rekla da je situacija u Moldaviji "izuzetno kritična", prenosi agencija Rojters.

Ministarstvo unutrašnjih poslova samoproglašene republike Pridnjestrovlje, saopštilo je ranije danas da je sa teritorije Ukrajine pucano na skladišta oružja u blizini sela Kolbasna na njenoj teritoriji.

- Ujutru 27. aprila u 8 sati i 45 minuta po lokalnom vremenu otvorena je vatra sa ukrajinske strane u pravcu stambenog naselja Kolbasna - navelo je ministarstvo na svom Telegram kanalu, prenosi TAS S.

U saopštenju se navodi da je sinoć uočeno nekoliko dronova iznad sela Kolbasna u Ribničkom okrugu i da su bespilotne letelice lansirane na teritoriju Pridnjestrovlja iz Ukrajine, navodi ruska agencija.

Video: Snajperi po krovovima Istanbula: Počeli pregovori Ukrajine i Rusije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    27. april 2022 | 16:21

    Kad su Ukrainci onda se ne zna tačno ko je napao iako su Moldavci već rekli da su ih napali Ukrainci. To je nešto slično ko i sa Šiptarima. E zato ja mislim da Rusi ne mogu da izgube. Previše je zapad licemeran, pun dvostrukih standarda, amoralan, ništa više nije sveto njima. Mora to nekada da stane i okrene se nečem normalnom.

  • Milutin

    27. april 2022 | 15:49

    Još si ti mlada Švapska junica, postaće ti jasno sa godinama, nemoj da brigaš, život se stara, sve ćeš shvatiti, nemoj samo mnogo da se uzbuđuješ!!!

  • SRB🇷🇸

    27. april 2022 | 16:05

    Zelena Kuc..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA