≫ 

Klizište zatrpalo ilegalni rudnik zlata u Indoneziji: Poginulo 12 žena

Nakon dvočasovne potrage spasene su dve žene i izvučeno dvanaest beživotnih tela žena koje su tražile zrnca zlata u jami u Sumatri

  • 0
rudnik, rudari, kopanje rudnika Foto: Shutterstock

Klizište na indonežanskom ostrvu Sumatra usmrtilo je danas dvanaest žena koje su ilegalno iskopavale zlato, saopštila je indonežanska policija.

Nakon dvočasovne potrage spasene su dve žene i izvučeno dvanaest beživotnih tela.

Prema policijskom izveštaju, žene su tražile zrnca zlata u jami dubokoj otprilike dva metra u malom, ilegalnom rudniku zlata na Severnoj Sumatri kada ih je klizište zatrpalo.

Visokorizične neformalne rudarske operacije su uobičajene u Indoneziji, jer hiljade ljudi pokušava da na taj način obezbedi egzistenciju.

Poslednja velika nesreća u Indoneziji u vezi sa ovim aktivnostima dogodila se u februaru 2019. godine kada se improvizovana drvena konstrukcija u ilegalnom rudniku u provinciji Severni Sulavesi urušila zbog pomeranja tla i velikog broja rupa, usmrtivši više od 40 ljudi, prenosi britanska agencija.

Video: Ogroman deo planine se urušio u dramatičnom klizištu na severu Indije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA