≫ 

Predsednik Indonezije otkrio kada bi moglo doći do susreta Putina i Zelenskog: Pristali da dođu na samit G20?

Predsednik Indonezije, koja trenutno predsedava grupom G20, rekao je da je ove nedelje razgovarao telefonom sa Zelenskim i Putinom i da ih je pozvao da okončaju rat pregovorima

  • 2
Vladimir Putin i Volodimir Zelenski Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Predsednik Indonezije Džoko Vidodo izjavio je danas da su i ukrajinski i ruski predsednik Volodimir Zelenski i Vladimir Putin pristali da prisustvuju samitu G20, koji će biti održan u novembru na Baliju.

Predsednik Indonezije, koja trenutno predsedava grupom G20, rekao je da je ove nedelje razgovarao telefonom sa Zelenskim i Putinom i da ih je pozvao da okončaju rat pregovorima.

- Ponovio sam važnost hitnog okončanja rata. Takođe sam naglasio da bi mirovni napori trebalo da se nastave i da je Indonezija spremna da doprinese tome - naveo je Vidodo u televizijskom obraćanju.

On je rekao da je pozvao Putina i Zelenskog na samit G20 jer, kako kaže, rat u Ukrajini ima veliki uticaj na svetsku ekonomiju, prenosi AP.

- Razumemo da G20 ima ulogu katalizatora u oporavku globalne ekonomije - rekao je Vidodo.

On je istakao da je odbio zahtev ukrajinskog lidera da pošalje oružje, ali je rekao da će umesto toga poslati humanitarnu pomoć.

- Ustav Indonezije i naši spoljnopolitički principi zabranjuju nam da pružamo pomoć u oružju drugim zemljama. Međutim, spremni smo da pružimo humanitarnu pomoć Ukrajini - poručio je Vidodo.

Video: Vladimir Putin na vaskršnjoj liturgiji: Predsednik Rusije u Hramu Hrista Spasitelja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • leo

    30. april 2022 | 06:25

    Bravo to je prava odluka.Puno puta citam i neverujem da svi se trude za mir ,a samo govore o pomoci u oruzju.Dok imaju svog nek ratuju al pomoc nebi dobili.Citava Evropa skupa sa Amerima toliko radi na miru u kojem je samo rec koliko i cega od oruzja ce poslati to je najveca greska.Neznam kako drugi misle ,ali ja osecam da nisu sve Rusi krivi .

  • Nikola

    30. april 2022 | 05:53

    Novembru!!!!! Znači prije novembra ništa a ni tad vjerovatno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA